تخصيص بودجه‌هاي مرمتي ساماندهي مي‌شود

مدير کل حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گفتگو با ميراث آريا ( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در سال 86 حدود 25 ميليارد تومان بابت حفاظت و مرمت بناها و محوطه هاي تاريخي پرداخت شده است که پيش بيني مي شود اين رقم در سال جاري تا 35 ميليارد تومان افزايش يابد.

سياوش صابري گفت: البته در سال گذشته کمتر از 70 درصد از اعتبار 25 ميليارد توماني تخصيص يافت بنابراين صددرصد اين ميزان محقق نشد.امسال هم براساس ارقام تخصيص شده مي‌توان ارقام پرداختي را قطعي کرد.

وي با اشاره به اينکه در سال جاري پرداختن به طرح‌هاي حفاظت و مرمت با نگاه به چشم اندازهاي فرهنگي اظهار داشت: البته بسياري از پروژه هاي تعريف شده در سال جاري به ماهيت نسبتاً فراموش شده و مهجوري از ميراث فرهنگي مي پردازند که عنوان آن \"يکپارچگي در موضوع ميراث فرهنگي است\".

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اينکه تصور غلطي است که ميراث فرهنگي را در چهار چوب تصميمات سياسي امروز کشور بگنجانيم تاکيد کرد: به عبارتي نظام کاروانسراهاي ايران يا تامين منابع آب، نظامي که عرصه‌هاي تاريخي مهم کشور برروي رودخانه‌ها داشتند به هيچ عنوان در چهار چوب تقسيمات سياسي امروز نمي‌گنجند.

صابري درادامه تاکيد کرد: متاسفانه در حال حاضر در نظام اعتبار استاني کشور نگاه حفاظت از ميراث فرهنگي يکپارچه نبوده و دچار نوعي عدم تناسب شده است.

به گفته مدير کل حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي نمونه در يک نقطه از کشور به دليل وجود آثار بسيار دوره قاجاربه اين دوره بيشتر پرداخته مي شود اما در استان مشابه ديگر به دليل تعدد آثارمربوط به دوره پيش از اسلام به اين دوره بيشتر بها داده مي شود.

وي با اشاره به اينکه در اين راستا سازمان تلاش کرده است تا مفاهيم يکپارچه اي از ميراث فرهنگي را به هم پيوند بزند اضافه کرد:براي نمونه طرح حفاظت و مديريت عرصه هاي تاريخي جاده ابريشم در محدوده خراسان رضوي يا جاده شاه عباس کوير در محدوده استان سمنان يا نظام آبي عرصه هاي تاريخي آبي رودخانه کارون و زاينده رود،منظر فرهنگي شهر تاريخي اصفهان ،منظر و محدوه تاريخي سلطانيه ،منظر فرهنگي توس و نيشابور ،همچنين ساماندهي و مديريت حفاظت ازبرخي از باغهاي شاخص تاريخي کشورومديريت حفاظت از برخي محوطه هاي تاريخي کشور جزو پروژه هاي سال 87 به شمار مي روند.

صابري درادامه خاطر نشان کرد:اين مکانيزم اعتباري، اگر چه مکانيزم گذشته را در مورد تامين منابع به صورت حداقل براي انجام کارهاي حفاظت اضطراري برخي از پروژه ها ي شا خص از ياد نمي برد اما به تهيه طرحها يي معطوف شده که طرح هاي ميثاق ملي برا ي حفاظت از موضوع ميراث فرهنگي راايجاد کرده است.

به گفته مدير کل حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در واقع مي‌بايست ارتباطي بين نهادهاي مجري شهري منطقه اي ودر صورت لزوم ملي براي نگهداري از مفهوم و کالبد تاريخي فرهنگي ايجاد شود.

وي با بيان اينکه اگر از منظر فرهنگي نيشابور يا منظر فرهنگي اصفهان سلطانيه نام مي بريم قطعا\" اين طرح‌ها بايد با تعامل مديريت حوزه مسکن و شهرسازي کشور ،منابع طبيعي و زيست محيطي و کشاورزي کشور صورت پذيرد. ادامه داد:چرا که بسياري از اين شهر هاو محوطه هاي تاريخي هم اکنون زمين هاي کشاورزي هستند . براي نمونه نقاطي مثل سلطانيه و چمن معروف آن رابطه طبيعي ارزشمندي با طبيعت پيرامون خود دارند.

صابري تاکيد کرد: بنابراين اين موضوع نشان مي دهد ما ناگزيريم براي حفاظت ازميراث فرهنگي تعامل لازم را با دستگاهاهي مربوطه داشته باشيم.

وي با اشاره به اين که طي جلساتي در هفته آينده از استانها ي مربوطه دعوت خواهيم کرد تاکيد کرد:در اين جلسات شرح وظايف استان براي چگونگي هزينه کردن اعتبارات ارسالي ،تهيه شرح خدمات موضو ع به صورت مشترک بين سازمان ميراث فرهنگي و ساير دستگاه‌هاي متولي ، اخذ مشاوراعلام و سر انجام فرايند انجام مطالعه و تهيه طرح آغاز مي‌شود.

وي در پايان گفت: البته با بررسي‌هاي انجام شده برخي از دستگاه ها نظير شهرداري ها و سازمان مسکن برخي از استان‌ها آمادگي خود را براي همکاري در اين موضوع اعلام کرده اند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387052212