وي افزود: در همين راستا، نيز همزمان با نيمه شعبان، آيينها و مراسمي که در اين اعياد برگزار ميشود در فهرست آثار ناملموس ثبت خواهد شد.
دولتآبادي تصريح کرد: پژوهشهاي لازم در اين زمينه از سوي پژوهشگاه ميراث فرهنگي انجام شده و به لحاظ محتوايي، اطلاعات پرونده کامل است.
وي با اشاره به تفاوت نظام ثبت آثار ميراث ناملموس با ثبت بناها تاکيد کرد: براي ثبت آثار ناملموس مانند ثبت بناهاي تاريخي قرار نيست فقط يک بار اين آثار ثبت شود. بلکه اين آثار بايد به مرور زمان با شناسايي مراسم گوناگون در نقاط مختلف کشور، ذيل همين عنوان ثبت شود.
دولتآبادي با اشاره به مراسمي که قرار است چهارشنبه 30 مرداد برگزار شود، خاطرنشان کرد: در اين مراسم با حضور معاون رئيس جمهور، چارچوب کلي نيمه شعبان يعني موضوعات و رفتارهايي چون مولودي خوانيها، زيارت اهل قبور، آذين بندي، خيراتي که در نقاط مختلف در اين اعياد ميان مردم توزيع ميشود و روزه گرفتن ثبت ميشود و به مرور زمان، با شناسايي اين مراسم در اقوام مختلف ايراني اين پرونده کامل مي شود.
وي با اشاره به اختصاص بودجههاي مورد نياز براي ثبت آثار معنوي تاکيد کرد: براي ثبت نيمه شعبان، بودجه از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري براي مستند سازي مراسم در نقاط مختلف اختصاص داده خواهد شد. سازمان با اين کار، تنها قصد دارد براي دوام اين مراسم حمايتهاي لازم را انجام دهد.
دولتآبادي گفت: طبق دستورالعمل سازمات موظف هستيم که براي حفاظت و مستندسازي و مکتوب کردن اين آثار بودجهاي را اختصاص دهيم. اما واقعيت اين است که اين مراسم به دليل زنده بودن و اجرا شدن از سوي گروههاي مردمي، نبايد دولتي شود، بلکه بايد در قالب تشکلهاي غير دولتي و با هزينه خود مردم تداوم يابد./120
انتهای پیام/