فريبرز دولتآبادي گفت: اميدواريم نتيجه اين همايش قابل قبول باشد البته فارق از بحث آموزشي راهحلهاي مستمر و مداومي نيز بايد انديشيده شود.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: حوزه حفاظت و مرمت امروز از لحاظ کمي و کيفي متفاوت شده است به طوري که در سال گذشته بيش از دو هزار اثر در استانها مورد مداخله قرار گرفتند.
وي با اشاره به اينکه اين مداخلات مبتني بر طرحهاي حفاظت و مرمت باشند اظهار داشت: اين در حالي است که تاکنون اين مداخلات مبتني بر اين طرحها نبودهاند.
وي اضافه کرد: اين مسئله به دليل متفاوت شدن فضاي کارشناسي رخ داده است چرا که بسياري از استادان يا در بين ما نيستند يا رابطه مستقيم خود را با سازمان حفظ نميکنند.
دولتابادي ادامه داد: از سوي ديگر همکاران جوان ما از سوي حوزه نيازمند آموزشهاي بيشتري هستند و با گستردگي کار تمام کارها به صورت اماني توسط ما صورت نميگيرد.
به گفته معاون ميراث فرهنگي اين در حالي است افراد حرفهاي خارج از سازمان نيز بايد به اين حوزه وارد شوند و فضاي تفاهم و تعامل بين درون و بيرون سازمان ايجاد شده و مکالمه ميان اين دو بخش برقرار شود.
وي با اشاره به اينکه بررسي نقد مرمت باعث ارتقاي فعاليتهاي اين حوزه خواهد شد اضافه کرد: برگزاري بزرگداشت روز ميراث فرهنگي از دو سال گذشته در تاريخ بيستم فروردين در دستور کار ما قرار گرفت. اميدواريم اين همايش نيز به صورت سالانه و مستمر برگزار شود.
هماکنون دبير خانه دائمي اين همايش در دفتر حفظ و احياي بافتهاي تاريخي برقرار شده و قرار است اين دبيرخانه به صورت جدي مرمتي را در طول سال بازبيني کرده و با معيارهاي خاص در همايش بعدي معرفي کند.
دولتآبادي در پايان از ارائه جايزهاي با عنوان استاد شيرازي براي بهترين کارهاي مرمت و احيا در طول سال خبر داد و تصريح کرد: يک هيات داوري بررسي بسيار دقيقي در امور مرمت و احيا خواهد داشت و قرار است سال آينده اولين دوره اهداي اين جايزه بزرگ در همايش بعدي برگزار شود./118
انتهای پیام/