طرح پرديسان از مهمترين برنامه‌هاي در دست اجراي سازمان است

به گزارش ميراث آريا (chtn) مجري سابق طرح پرديسان در همايش نقد مرمت با بيان اين مطلب افزود: احياي بناهاي تاريخي در سال‌هاي قبل از انقلاب بجز چند مورد چندان مورد توجه نبوده است.

اکبر تقي‌زاده اصل گفت: در سال‌هاي پس از انقلاب شاهد تخريب عرصه‌هاي برون شهري و درون شهري بوده‌ايم که بخش زيادي از اين تخريب‌ها توسط دستگاه‌هاي دولتي يا شهرداري‌ها صورت گرفته است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: تجربه مرمت نخستين آثار توسط سازمان ميراث فرهنگي مردم و مسئولان را متقاعد کرد که مرمت و احياي بناهاي تاريخي امري امکان‌پذير بوده و در برخي از موارد نيز چرخه اقتصادي بسيار رادر پي دارد.

وي با اشاره به اينکه در اين راستا جامعه بايد بپذيرد که مرمت بسيار ارزانتر از احداث بنا است اضافه کرد: از سوي ديگر تغيير کاربري بناهاي تاريخي موضوعي است که بايد در غالب پروژه‌هاي مختلف نشان داده شود.

مجري سابق طرح پرديسان در ادامه تصريح کرد: طرح پرديسان به عنوان يکي از مهمترين برنامه‌هاي در دست اجراي سازمان است که با توجه به وظايف قانوني تعيين شده در قانون بودجه تکليف شده است.

تقي‌زاده ادامه داد: حفظ و نگهداري آثار با ارزش تاريخي و فرهنگي، گسترش گردشگري از طريق تشويق گردشگران خارجي و ايراني به اقامت در بناهاي تاريخي و نيز تشويق و طراحان و معماران جوان به آشنايي بيشتر با مقوله ميراث فرهنگي از عمده اهدافي است که در طرح پرديسان دنبال مي‌شود.

به گفته مجري سابق طرح پرديسان براساس پيش‌بيني‌هاي انجام شده در طرح پرديسان 5 محور گردشگري از جمله خليج فارس کناره درياي مازندران، مسير کوتاهي در کوير ورامين تعريف شده است در مجموع 5 مسير ياد شده 32 پروژه انتخاب شده است. انواع کاربري‌ها در اين محدوده شامل مهمان‌خانه‌هاي بين راهي، سفرخانه ، چايخانه‌هاي سنتي و مهمان‌خانه‌هاي درون شهري است.

در ادامه تقي‌زاده افزود: در مورد بناي چلپي سازمان بايد گفت: به هبچ عنوان نبايد بناي آييني را تغيير داد. در همين راستا مجموعه اقامتي ويژه يا به نوعي زائر سرا در کنار محدوده اين بنا تجهيز و آماده بهره‌برداري است.

باتوجه به اينکه بازديدکنندگان مجموعه سلطانيه جايي براي اقامت نداشتند اين زائر سرا در چلپي سلطاني ايجاد شد.

وي با اشاره به اينکه طرح در پرديسان در 32 پروژه حدود 23 ميليارد تومان براي تملک، مرمت و احيا هزينه شد اظهار داشت: در حدود 140 هزار متر مربع مساحت مورد مداخله انجام گرفت که در مقايسه با اين رقم بسيار ناچيز است.

تقي زاده با اشاره به اينکه در شرايط واگذاري و بهره‌برداري در برخي از پروژه‌هاي پرديسان با مشکل مواجه شده است افزود: براساس قانون بودجه و برنامه پنج ساله چهارم ما مکلفيم که خارج از مجموعه‌هاي اقامتي و پذيرايي کاربري ديگري نداشته باشيم.

وي افزود: البته در شهرهاي بزرگ بعد از مرزهاي طبيعي مجموعه‌هاي اطلاع‌رساني گردشگري در حال ايجاد است براي نمونه مجموعه‌هايي در تهران شيراز و تبريز در حال راه‌اندازي است و به زودي در کرمانشاه و مشهد نيز راه‌اندازي خواهد شد./118


انتهای پیام/

کد خبر 1387053031