امير مهدي حلبيان گفت: سازه سي و سه پل، به جز زلزله تحت تاثير عوامل محيطي ديگري قرار گرفته است.بنابراين بررسي ايستايي سازه سي و سه پل تحت تاثيرعوامل محيطي مانند جريان رودخانه آب زاينده رود ،شکستگي روي پايه هاي پل ناشي از ترافيک پياده رو ، وزن ترافيک پل وناشي از عواملي مانند ساخت بناهاي جديد مثل تونل هاي مترو در اطراف سي وسه پل (در آينده) است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد:با توجه به اطلاعات بدست آمده در سال 1599 اين سازه بر روي عريض ترين بخش زاينده رود به طول 295 مترو عرض 375 صدم متر ساخته شد .
عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اصفهان تاکيد کرد: گفته مي شود تعداد 40 چشمه در اين نقطه وجود داشته که به تدريج بسته شده و اکنون 33 چشمه باقي مانده است.
وي با اشاره به اين که در سال 1349 به منظور برداشتن ترافيک از روي پل عرشه پل شکافته شده و يک عرشه بتوني ريخته شد اظهارداشت: در برخي نقاط تير آهن هايي گذاشته شد که در آرشيو سازمان ثبت نشده به عبارتي حتي نقشه مرمتي پل را در اختيار نداريم.
حلبيان با بيان اين که يکي از مشکلات سي وسه پل ناشي از همين عرشه هاي بتوني است اضافه کرد:پس از بررسي تاريخچه سازه ، با مشخص کردن وضعيت پل نتيجه گرفتيم که هم اکنون وزن پل به عنوان يک بار سنگين تلقي ميشود.
وي در ادامه تاکيد کرد: مطالعات انجام شده نشان داد که عرشه بالاي پل تا ارتفاع 35 متري در بخش بالادست رودخانه منحرف شده، از سويي ديگر ترميم هاي قبلي پل که زياد سازگار نبوده اند با وضعيت فعلي بر روي پايه هاي ديگر پل تاثير گذاشته اند.
مدير پروژه مطالعات و بررسي ايستايي سي و سه پل اصفهان ادامه داد:در اين راستا مسوولان پروژه در مورد عبور قطار از تونل در زمان بهره برداري، پهنه بندي لرزه خيزي براي عموم منطقه اصفهان و حاشيه زاينده رود ،آب شکستگي روي پل( آب شکستگي پديده اي است که جريانات آب در کنار پل ايجادمي کند)، با برداشت عکس هاي قديمي در زمان خشکي رودخانه مطالعاتي انجام دادند.
به گفته حلبيان با بررسي هاي انجام شده متوجه شديم آجرهاي برخي از نقاط پل دچار شکستگي شده اند بنابراين پل را با استفاده از روش GPR اسکن کرديم،با اين روش عرشه فوقاني و تحتاني پل را برداشت کرديم.
وي با بيان اين که وقوع يک سيلاب 500 ساله اثر بسيار بدي را بر روي پل خواهد گذاشت اظهار داشت:بنابراين بررسي موضوع آب شکستگي در اطراف پايه هاي پل امري لازم و ضروري به نظر مي رسد.
به گفته اين استاد دانشگاه براساس بررسي هاي انجام شده در صورتي که تونل مترو با فاصله 10 متري پل حفاري شود تاثير ارتعاشات حفاري در حدود 5 ميلي متر خواهد بود که تاثير چنداني نيست.اما مسوولان پروژه فاصله 44 متر را حاشيه اطمينان تعيين کرده اند .
عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اصفهان تاکيد کرد: در اين راستا نوع و وزن قطار ونيز سيستم ايزولاسيون آن مورد بررسي قرار گيرد که البته مسوولان قطار شهري اصفهان موارد ياد شده را به ما اعلام نکرده اند.
وي در پايان تاکيد کرد: با توجه به مطالعات انجام شده برروي آيين نامه هاي مرمت در دنيا ابتدا بايد ايستايي سازه را مبنا قرار دهيم در اين راستا اميد است سازمان ميراث فرهنگي تهيه و تدوين آيين نامه مرمت و نگهداري ساختمان هاي تاريخي را در دستور کار قرار دهد.
درادامه اين بحث عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اصفهان گفت:با عبور مترو از کنار پل ممکن است تونل در هنگام اجرا ، ريزش کرده و بخشي از خاک مجاور آن خالي شود بنابراين با فشار وارد شده بخشي از سازه پل منهدم خواهد شد.
هاشم الحسيني ادامه داد: در بدترين حالت ما يک قطار 100 تني را فرض کرده ايم ام در هر صورت تحليل حرکت ماشين حفاري تونل فشارهايي را به زمين و آب وارد کرده و مشکلاتي را ايجاد مي کند.
در اين جلسه محمد حسن محب علي، سرپرست پايگاه سلطانيه گفت: بايد مطمئن باشيم که عبورتونل و قطار مترو هيچ تاثيري بر روي پل نخواهد گذاشت .
در ادامه اردشير عروجي يکي از کارشناسان ميراث فرهنگي گفت : عبور مترو در عمارت تاثيراتي گذاشته است همان طور که عبور مترو ا زمصلا بخش زيرين اين منطقه را به لرزه در آورده است./118
انتهای پیام/