محمد بهشتي گفت: نجبا در سايه ، ولي نانجيبان در اين ميان ميدان داري مي کنند، بنابراين بايد اين موضوع ، کالبد شکافي شود، چرا که اصولا\"، بايد نسبت به اين مساله حساسيت داشته باشيم .
وي در ادامه خاطر نشان کرد: در اين ميان به دليل خدشه به شخصيت علمي مرحوم شيرازي ، علاقمندان او، بيشتر از همه آسيب ميبينند.
به گفته رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي معمولا\"در طول تاريخ شخصيتهايي بودند که استعداد افسانه و قصه شدن را داشته اند و اين قصهها و افسانه ها، تمناها و درخواستهاي يک جامعه را بيان مي کند.
وي با اشاره به اين که شيخ بهايي يکي از اين شخصيت هاست که به افسانه و قصه تبديل شده است اضافه کرد: مرحوم شيرازي همواره حساسيت داشت که گفته شود شيخ بهايي طراحي مسجد امام اصفهان يا بناهاي عجيب و غريب ديگر را انجام داده است.
بهشتي تصريح کرد: حساسيت او به دليل مخالفت با شيخ بهايي نبود ، بلکه معتقد بود شخصيت اسطوره اي شيخ بهايي نبايد مورد استناد تاريخي قرار گيرد.
به گفته اين کارشناس ميراث فرهنگي بايد توجه داشت ،شخصيت دکتر شيرازي بسيار مستعد اسطوره شدن است، بنابراين اهل فن، نخبگان و متخصصان فن نبايد براي صحبتهاي خود شاهدي از شخصيت دکتر شيرازي ارائه کنند.
وي در ادامه تاکيد کرد: او با توجه به استعدادهايي که داشت در اين عرصه اسطوره خواهد شد، اما بايد در جايگاهي ويژه به شخصيت اسطوره اي و در جايي ديگر به شخصيت علمي او بپردازيم.
گفتني است در ادامه اين مراسم علي اکبر سعيدي، حسين رايتي مقدم و شاگردان وي با نام هاي هومان مقداديان، رضا شيرازيان و منيژه هاديان دهکردي و نيز پسر مرحوم شيرازي سخنراني کردند./118
انتهای پیام/