بسيج مردم براي حفظ و ترويج نوروز ضروري است

به گزارش ميراث آريا (chtn)، رئيس دفتر منطقه‌اي يونسکو در تهران طي دومين اجلاس هماهنگي کشورهاي برگزار کننده نوروز با بيان اين مطلب افزود: بيش از يک دهه از تلاش يونسکو براي شناسايي حفظ و ارتقا ميراث معنوي بشري مي‌گذرد. يونسکو در اين راستا تلاش‌هاي زيادي در باره مسائل معنوي و فرهنگي داشته است.

هان گفت: اما اعضاي يونسکو تلاش خود را به صورت سطحي نگاه نداشته‌اند بلکه همواره براي ايجاد ميراث فرهنگي باقي براي کشورهاي با ريشه تلاش کرده‌اند.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراين با تلاش کنوانسيون بين‌المللي حفظ ميراث معنوي مصوب کميسيون يونسکو در سال 2003 اولين چارچوب اجرايي براي حفظ اين ميراث تهيه شد.

هان در ادامه خاطرنشان کرد: در سال 2005 يونسکو حفظ و ترويج ميراث‌هاي معنوي را مورد تصويب قرار داد. اين اسناد جديد در رويکردي براي حفظ و ترويج ميراث معنوي و کاربرد آن بر روي ميراث‌ فرهنگي هماهنگ بود.

به گفته وي با ارائه اين اسناد تلاش‌هاي مداوم و فرد فرد متخصصان يونسکو در حوزه فرهنگ به ويژه در کشورهاي افغانستان، هند، آذربايجان، ايران، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيکستان، پاکستان، ترکيه و ازبکستان در حفظ و ترويج نوروز به عنوان ميراث معنوي متمرکز شد.

رئيس دفتر منطقه‌اي يونسکو در تهران با اشاره به اينکه تا پيش از اين نوروز از فهرست شاهکارهاي ميراث معنوي قرار داشت، اضافه کرد: نوروز در فهرست ميراث معنوي بشري معطوف شده است.

هان در پايان خاطرنشان کرد: در اين راستا معرفي نوروز شيوه مهمي براي ترويج و شناخت وسيع مسائل فرهنگي بوده و بنابراين بسيج هر چه بيشتر مردم و تعهد عمومي براي حفظ و ترويج اين ميراث خارق‌العاده امري لازم و ضروري به حساب مي‌آيد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387060425