حميده چوبک با اشاره به اين که ساخت و سازهاي غير متعارف حريم روستاي گازرخان، به دليل وقوع زلزلهاي در چندسال پيش، اجتناب ناپذير است اظهار داشت: به همين دليل تا حدودي بافت روستا به هم ريخته است.
به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: خوشبختانه با همکاري مدير کل بافت بناهاو محوطه هاي تاريخي، امسال اعتباري براي اين موضوع در نظر گرفته شده و اميدواريم براساس طرح مطالعاتي انجام شده ، بافت روستا را تا حدودي ساماندهي کنيم.
وي با بيان اين که هم اکنون طرح ساماندهي مسجد گازرخان طراحي و تهيه شده است تصريح کرد: همچنين بر اساس مطالعات انجام شده درسال جاري، عمليات ساماندهي کاشيکاري مسجد و امامزاده 18 تن بناي مجاور اين مسجد، در دستور کار قرار دارد.
چوبک اضافه کرد: در حال حاضر دو هزار کيلومتر از کل الموت، به عنوان سند الموت مورد تاييد هيات راهبردي قرار گرفته و وظايف آن نيز مشخص شده است.
اين باستانشناس ادامه داد: همچنين عمليات مطالعه، بررسي و شناسايي امامزادههاي منطقه رودبار الموت غربي انجام شده است.
وي با بيان اين که فاز دوم مرمت کاروانسراي پيچه بن واقع در انتهاي الموت و مجاور استان مازندران درحال انجام است ادامه داد: همچنين مطالعات مردم شناختي روستاهاي مراغه نشينان گردآوري شده است.
وي از مراحل جمع آوري قصههاي الموت خبر داد و تاکيد کرد: در حال حاضر بخش دوم اين قصهها در ناحيه گازرخان و اطراف قلعه حسن صباح به پايان رسيده و قرار است به زودي منتشر شود.
چوبک با بيان اين که موضوع مستندسازي موسيقي الموت در حال پيگيري است خاطر نشان کرد: با توجه به اين که افراد آشنا به موسيقي سنتي الموت، پير و بسيار انگشت شمارند، ينابراين اميد است موسيقي الموت به صورت دي وي دي و تصاوير قصههاي الموت، به زودي در دسترس مردم قرار گيرد.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري الموت اضافه کرد: در حال حاضر مطالعه نام واژههاي جغرافيايي الموت، به دليل اهميت مطالعات زمينشناسي و شناخت سرزمين در حال انجام است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به اين که منطقه الموت، منطقهاي، بنبست و دور افتاده بوده، ردپاي فرهنگهاي باستان و حتي ريشههاي آن هنوز در اين منطقه باقي مانده، هرچند در سالهاي اخير، اين ريشهها، به علت ايجاد روابط با نقاط اطراف، در حال کم رنگ شدن هستند
چوبک در پايان تاکيد کرد: ريشههاي فرهنگ ايران باستان پيش از اسلام، تالشي، تات بوده و تداوم آن در گويشهاي مردم اين منطقه به خوبي مشهود است ./118
انتهای پیام/