اسفنديار رحيم مشايي گفت: بدون داشتن يک ذهن خلاق نميتوان محصولي را آفريد که بتوان از طريق آن محصول شاخصههايي را ارزيابي کرد.
وي ادامه داد: در خلق يک اثر انديشه تعيين کننده است. ما چه بخواهيم و چه نخواهيم دنياي خود را در بيرون تصوير ميکنيم و از طريق مخلوق ميشود بخشهاي مهمي از خلاقيت را درک کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه يک محصول ميراث فرهنگي تجلي گاه ذهنيات هنرمند آن اثر است گفت: آرمانها، گرايشها و ظرايفي از استعدادها و تواناييهاي شخصي هنرمند را ميتوان در يک محصول تحصيل کرد.
وي خاطرنشان کرد: صنايعدستي به عنوان يک اثر هنري محل بروز و ظهور ذوق هنرمند است، زيرا هنرمند صنايعدستي با محصول خود زندگي ميکند و ذوق و حس خود را بايد لحظه به لحظه در اثر خود تزريق کند.
مشايي در ادامه بيانات خود تصريح کرد: يکي از صفات و ويژگيهاي انسان خلاقيت است که کمتر به آن توجه مي شود و متاسفانه تعريف انسان را از حيوانيت آغاز ميکنند.
وي گفت: ما بايد انسان را با خدا مقايسه کنيم و اين زيباتر است. ما اجازه اين کار را داريم و در اين سلسله انسانها ميبينيم که به خدا نزديکتر شدهاند. نگاه حيواني به انسان يک نگاه پايينگرا است، چون افقهاي وجودي خود را درک نکرده است.
وي ادامه داد: ما در بحث صنايعدستي و در ارزشگذاري مخلوق انسان و اثر هنري بايد ببينيم چقدر ظرفيت وجود دارد ظرفيت وجود صرفاً بعد حجمي يک اثر نيست بلکه جلوههاي زيباي خالقيت براي نشان دادن جايگاه انسانيت است و اين خود يک ميراث بسيار مهم است.
در ادامه اين مراسم در حوزه ميراث فرهنگي از بهرام اليکي، پرويز پروهان، عبدالرحيم نجفيخرگردي، منصور عاليقدري، محمدشاه مرادي، قاسم ماخاني، مهرزاد نصيري، داوود عبدالشاه، رضا امامي ميبدي تجليل به عمل آمد.
در حوزه پژوهشگاه سعدي افشار، حسين ياوري، علي ادهمي مير حسيني، محمود روحالاميني، محسن ابوالقاسمي، کيکاووس جهانداري، حسن امين الرعايا، محمديوسف کياني و قربان ريوندي مورد تجليل قرار گرفتند.
در حوزه صنايعدستي و هنرهاي سنتي از منوچهر قهرماني، سحر چلنگر، محمدرضا کاوشيان، حبيبالله مصدقنژاد، غلام علي رضايي، حاج علي جوادي، فاطمه فضلي، احمد بامشاد، علامحسين بهادريزاده، رمضان علي چينيساز، جعفرچناراني مقدم، محمدابراهيم عربزاده، عبدالله حاج رضايي، رمضان علي رزازي، تاج محمد کمي و نصرت عبدالرحماني قدرداني شد./115
انتهای پیام/