حميد رضا رهبر ادامه داد: در حال حاضر در خراسان رضوي همه جا صحبت از فيروزه و فيروزه تراشي است و اين در حالي است که هنر و هنرمند در هر رشتهاي نيازمند توجه است.
اين هنرمند با اشاره به اينکه در کل استان خراسان رضوي تنها دو نفر به آهنگري سنتي به صورت حرفهاي اشتغال دارند، افزود: اهميت به رشتهاي که شايد با کمترين هزينهها بديع ترين نوآوريها را خلق ميکند به قدري کم است که بسياري فکر ميکنند آنچه در مقابل آنها از حالتهاي مختلف آهن قرار دارد، نميتواند در جمع رشتههاي صنايع دستي جاي داشته باشد.
وي تصريح کرد: بارها از سوي دو هنرمند باقي مانده اين رشته براي آموزش هنرجويان اقدام شده است ولي پس از آموزش به دليل سختي کار و وقتگير بودن آن اين افراد ترجيح داده اند کار با ماشين را جايگزين کار دست کنند.
رهبر با بيان اينکه متآسفانه نبود تبليغ مناسب در حال حاضر بزرگترين مشکل اين رشته هنري به شمار مي آيد، اظهار داشت: اگر مردم اين کار را بشناسند و بدانند که تا چه حد خلق اين آثار براي هنرمند آن زحمت و دقت نظر داشته امکان ندارد، بي توجهي به آن را در پيش بگيرند.
اين صنعتگر خراساني افزود: ما در توليد آثار هنري خود ضايعات آهن را به جاي ورقهاي خالص آهن مورد استفاده قرار ميدهيم و اين هزينهها را سر شکن ميکند ولي متأسفانه اين زمان است که سود ما را ميخورد و اين چيزي است که کمتر کسي به آن توجه ميکند.
وي خاطر نشان کرد: آهنگري سنتي نيز چون تعدادي از رشتههاي صنايع دستي در کشور در معرض نابودي است پس اگر راهکار مسئولان صنايع دستي توجه به هنر هنرمندان سراسر کشور است، بعد از گذشت ساليان متمادي از قدمت، اين رشته هنري آن را به عنوان يک صنعت دستي بپذيرند. /111
انتهای پیام/