محسن جاوري افزود: اين اقدام از سوي کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان،پژوهشکده باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي و باستان شناسان آلماني اجرا ميشود .
وي اضافه کرد:در مسجد جامع گلپايگان يک فصل کاوش در دو سال گذشته با همکاري هيات آلماني و پژوهشکده باستانشناسي انجام شده که نتايج خوبي نيز از آن بدست آمده است .
جاوري ادامه داد:فصل دوم کاوش در اين مسجد با هدف ادامه و تکميل مطالعات فصل نخست انجام مي شود.
رئيس اداره باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي اصفهان خاطرنشان کرد: براي فصل دوم کاوش در مسجد جامع گلپايگان در حدود 15 ميليون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که در مرحله پيگيري براي تخصيص است .
خاطر نشان ميشود؛ مسجد جامع گلپايگان از بناهاي سلجوقي قرن 5-6 هجري است که به شماره 191 به ثبت تاريخي رسيده و در مرکز شهر گلپايگان قرارد دارد. طبق کتيبـة موجود درآن ، درزمان ملکشاه بن آل ارسلان سلجوقي بنا شده و سال 495 هجري ابتداي سلطنت او بوده و در 511 هـ دورة فرمانفرمايي او پايان است . تاريخ ساختمان مسجد اواخر قرن پنجم و اوايل قرن ششم هجري بوده و کتيبه هاي متعددي دارد که با اسلوب بسيار زيبا و جالب به خط کوفي نوشته شده است.
ارتفاع گنبد مسجد 22متر و ابعاد گنبد از داخل مسجد 12 متر در 12 متر است، گنبد داراي طرح هشت ضلعي منظم و قسمت روي گنبد به 12 قسمت مساوي تقسيم شده است./104
انتهای پیام/