درختان کهنسال شناسايي و ثبت مي‌شوند

مدير کل دفترثبت آثار طبيعي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: تاکنون بيش از 200 درخت کهنسال در حدود 15 استان کشور، توسط هيات علمي موسسه جنگل‌ها و مراتع به سرپرستي کروري استاد دانشگاه اتريش، شناسايي شده اما به نظر مي رسد تعداد درختان کهنسال بيش از اين رقم باشد.

حسين علي وکيل آبادي گفت: طرح بررسي و شناسايي درختان کهنسال، ‌يکي از طرح‌هايي بود که از طرف دفتر رياست جمهوري پيشنهاد و دنبال شده بود.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي استان‌ها در حال بررسي و شناسايي آثارطبيعي خود از جمله درختان کهنسال هستند.

به گفته وکيل‌آبادي پس از ارسال پرونده استان‌ها، ‌پرونده‌هاي يادشده در کميته بررسي و شناسايي اين دفتر بررسي خواهند شد.

وي با اشاره به اين که آثاري مانند کوه، ‌آبشار، ‌يخچال‌هاي طبيعي، ‌جنگل، ‌گل افشان، کوير، صخره و ژئوپارک‌ها از جمله موارد موجود در فهرست آثار طبيعي به شمار مي‌روند اظهار داشت: تاکنون سه اثر يعني درخت کهنسال ابرکوه، رشته کوه دماوند و چشمه آب معدني باد آب سورت واقع در کياسر مازندران در فهرست آثار ميراث طبيعي به ثبت رسيده اند.

به گفته مديرکل دفترثبت آثار طبيعي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي: اين درختان چندين برابر دوره ديرزيستي بيولوژيک خود را تاکنون پشت سر گذاشته اند، به طوري که در دوران طولاني زندگي خود، گاه هزاران سال موانع اکولوژيک و تنش هاي نامساعد محيطي متعددي را پشت سر گذاشته و همچنان پايدار به زندگي خود ادامه داده اند.

وکيل در پايان تاکيد کرد: اگر بخواهيم مثالي در اين ارتباط داشته باشيم مي توانيم از سرو چند هزار ساله و به قولي ۴ هزار ساله ابرکوه نام ببريم. /118

انتهای پیام/

کد خبر 1387061329