گام نخست براي مطالعه کوه خواجه برداشته شد

سيد رسول موسوي حاجي، مدير پايگاه پژوهشي ميراث فرهنگي و گردشگري سيستان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: براي آغاز مطالعات مقدماتي در کوه خواجه نياز به کارگاه دائمي مرمت با امکانات ويژه براي پژوهشگران و محققان بود که با پيگيري پايگاه پژوهشي ميراث فرهنگي سيستان اين کارگاه مرمتي تجهيز و آماده شد.

وي در ادامه با اشاره به اينکه مطالعات مقدماتي بر روي کوه خواجه از اول مهر ماه آغاز خواهد شد،گفت: از اول مهر ماه به مدت سه ماه در کوه خواجه مطالعات حفاظتي و مرمتي انجام مي‌شود و پس از آن متناسب با نتايج مطالعات، عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد.

مدير پايگاه پژوهشي ميراث فرهنگي و گردشگري تاکيد کرد: پايگاه سيستان در صدد است فاز نخست مرمت کوه خواجه را در سال جاري آغاز کند که اين امر از جمله برنامه هاي قابل توجه پايگاه سيستان به شمار مي‌رود.

موسوي حاجي در خصوص اعتبار در نظر گرفته شده براي انجام مطالعات و مرمت کوه خواجه گفت: امسال 120 ميليون تومان اعتبار از سازمان ميراث فرهنگي براي اين امر در خواست کرديم که از سوي سازمان تصويب شد و بخشي از آن براي انجام مطالعات و بخشي ديگر براي مرمت کوه خواجه هزينه خواهد شد.

کوه خواجه که به آن \"کوه خدا\"، \"کوه رستم\" و \"کوه اوشيدم\" هم مي‌گويند تنها عارضه طبيعي دشت سيستان با ارتفاع تقريبي 609 متر از سطح دريا (حدود 100 متر از سطح زمين) است که در هنگام پرآبي جزيره کوچکي را درميان هامون هيرمند شکل مي دهد. اين کوه و درياچه در باورهاي سه مذهب زرتشت، مسيحيت و مسلمانان مقدس است. اين منطقه تاکنون توسط تعداد زيادي از پژوهشگران مورد بررسي و کاوش قرار گرفته و همه بر اشکاني و ساساني بودن بناها با کاربري توامان \"زيستي، دفاعي و عبادي\" متفق القولند./117

انتهای پیام/

کد خبر 1387061513