محدوده تاريخي شهرها هنوز تعيين نشده است

مديرکل دفتر حفاظت از بافت‌هاي تاريخي و فرهنگي در گفتگو با ميراث آريا (CHTN) ضمن بيان اين مطلب افزود: براساس تفاهم‌نامه منعقد شده با سازمان شهرداري‌ها به نمايندگي از وزارت کشور، در سال گذشته قرار شد محدوده تاريخي شهرها اعلام شود تا براساس آن ضمن عمل به قانون، مديريت مناسبي نيز جهت بافتهاي تاريخي ايجاد شود.

عليرضا قلي‌نژاد گفت: اين محدوده‌ها از دو بخش تشکيل شده است محدوده اول، محدوده تاريخي شهر است که تمامي وجوه سنتي شامل جنبه‌هاي اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و کالبدي بر مبناي مستندات موجود در آن ديده شده است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: محدوده دوم درون محدوده اول قرار دارد که در آن جرم و تراکم آثار تاريخي معماري و شهري بيشتر از 50 درصد است.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري محدوده دوم در حقيقت محدوده‌هايي هستند که در آنها بافت کالبدي و تاريخي و البته بافت‌هاي اجتماعي بيشتر به چشم مي‌خورند.

وي با اشاره به اينکه هم‌اکنون جزئيات دو محدوده ياد شده در حال تهيه است تصريح کرد: بدين ترتيب ضمن عمل به تکاليف قانوني، امکان تکميل آرشيو سازمان نسبت به تهيه عکس هاي هوايي مربوط به شهرهاي تاريخي کشور نيز محقق شد.

قلي‌نژاد با بيان اينکه محدوده‌ اول در شهرهاي ياد شده تعيين شده است، اظهار داشت: در حال حاضر نقشه‌هاي يک بيست هزارم اين شهرها تهيه و محدوده تاريخي بر روي آنها منتقل شده است.

به گفته اين مقام مسئول در دفتر حفاظت از بافت‌هاي تاريخي و فرهنگي مرحله بعدي اين فرآيند يعني تعيين محدوده دوم بافت کالبدي نيز هم‌اکنون در حال انجام است.

وي در ادامه تاکيد کرد: براساس تکليف قانوني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري موظف است با مشارکت سازمان شهرداري‌ها و استان‌ها به طور جدي اين طرح را پيگيري کند چرا که اين طرح مقدمه‌اي براي حفاظت بيشتر از بافت‌هاي تاريخي کشور است.

قلي ‌نژاد در پايان خاطرنشان کرد: سازمان با شروع برنامه سوم توسعه نسبت به تعيين محدوده تاريخي شهرها تکليف قانوني داشته است که بنا به دلايلي اين امر تا کنون محقق نشده است./118


انتهای پیام/

کد خبر 1387061733