استان ها در تعداد پرونده‌هاي صنايع دستي براي ثبت ممنوعيتي نداشتند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، استان‌هاي سراسر کشور براي ثبت رشته‌اي در حال فراموشي خود که وابسته به يک نفر بوده است در معرفي تعداد رشته‌ها هيچ‌گونه معذوريتي نداشته‌اند.

بنا بر اين گزارش استان‌ها بر مبناي در خطر بودن رشته‌هاي صنايع دستي خود هر تعداد رشته که مي‌خواستند، مي‌توانستند بر اساس دستورالعمل کلي اين طرح به معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي و واحد ثبت آثار اين معاونت ارسال کنند.

بر همين اساس هشت استان کشور به معرفي يک رشته خود اقدام کرده‌اند که اين تعداد شامل رشته‌هاي ابريشم بافي، برک بافي، چاروق دوزي، سفال نخودي، ساخت زين اسب، جهله سازي و دارايي بافي از استان‌هاي آذربايجان شرقي، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، خوزستان، زنجان، هرمزگان و يزد مي‌شود.

همچنين استان‌هايي چون بوشهر، سيستان و بلوچستان، مازندران و سمنان، پرونده دو رشته، آذربايجان غربي، چهار محال بختياري و گلستان، سه رشته، و تهران پرونده چهار رشته خود را ارسال کرده اند.

اين گزارش حاکي از آن است که استان‌هاي گيلان، لرستان جزء استان‌هاي شش رشته‌اي، قم با هفت رشته، قزوين و کردستان 10 رشته و خراسان رضوي جزء استان‌هاي 12 رشته‌اي هستند.

گفتني است شاخصه اصلي رشته‌هاي حاضر در اين فهرست وابسته بودن آن‌ها به يک نفر در توليد است که در حال حاضر 100 رشته از 30 استان معرفي و پرونده 29 رشته از 19 استان به دفتر ثبت طبيعي و معنوي معاونت ميراث فرهنگي ارسال شده است.

لازم به ذکر است بر مبناي برنامه تعريف شده ثبت ملي ميراث ناملموس صنايع دستي که در واقع ثبت تکنيک ساخت و روش توليد اين رشته‌ها است در 100 رشته صنايع دستي، تا انتهاي سال به پايان مي‌رسد./111

انتهای پیام/

کد خبر 138706196