بهروز سماواتي ادامه داد: همچنين در بحث حمل و نقل اين توليدات نيز وجود مشکلاتي چون بالا بودن هزينههاي حمل و نقل هوايي هزينه زيادي را براي صادر کنندگان به ارمغان آورده است.
وي با اشاره به اينکه حملونقل از راه زميني نيز که بايد مرز آبي را طي کند، به امکاناتي نياز دارد که گذر از اين مسير تا کشورهاي اروپايي، هزينه و زمان زيادي را صرف ميکند، اظهار داشت: انتقال توليدات به استانهاي هم جوار و يا تهران براي انجام کارهاي تکميلي سبب مي شود صدور محصولات از اين استانها انجام گيرد که اين مسأله نيز بر افزايش هزينهها تاثير گذار است.
اين توليد کننده تصريح کرد: در حال حاضر دو شرکت صادراتي صنايع دستي در استان بوشهر ، فعاليتهاي تجاري توليدکنندگان را تحت پوشش قرار داده اند، افزود:اين شرکتها فقط حدود 50 درصد از کل ظرفيت صادرات صنايع دستي استان را پوشش ميدهند .
سماواتي با بيان اينکه بايد ميزان تمرکز بر روي رشتههايي که توليد و صدور آنها نيازمند به امکانات زيادي ندارد، بيشتر شود، گفت:رشتههايي چون عبا بافي، حصير و صنايع دستي دريايي مي توانند بازار خوبي را در کشورهاي همسايه براي خود رقم بزنند.
وي با اشاره به اين که ورود بخش خصوصي تعاوني و اتحاديهها براي تأسيس و فعاليت در اين حوزه مي تواند تأثير گذار باشداظهار داشت: در حال حاضر نوپا بودن، نداشتن تمکن مالي و آشنا نبودن با بازارهاي هدف نمي تواند گرهاي از اين مشکلات باز کند.
اين توليد کننده صنايع دستي خاطر نشان کرد:دعوت از صادرکنندگان براي حضور در نمايشگاههاي بينالمللي صنايع دستي يکي از برنامههاي حمايتي است که معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي استان بايد در دستور کار خود قرار دهد. /111
انتهای پیام/