اميد غنمي گفت:در حال حاضر امور حقوقي و املاک سازمان ميراث فرهنگي بررسي و تحقيق درمورد پرونده تپه تاريخي سيلک را به صورت جدي در دستور کارخود قرار داده است.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتي که اين اقدام اساسي در مورد تپه تاريخي سيلک اتخاذ شود شايد در مدتي نه چندان طولاني شاهد حل مشکلات روز افزون اين تپه تاريخي باشيم.
به گفته اين مقام مسئول در اداره کل امور حقوقي و املاک :در حال حاضر امکانات ارائه شده از سوي شهرداري و ترغيب اين نهاد به ساخت و سازهاي بي رويه در اطراف اين منطقه تاريخي به اندازه اي است که اين تپه تاريخي چند هزار ساله را با تهديدي جدي مواجه کرده است.
وي در ادامه تصريح کرد:براساس پيش بيني هاي صورت گرفته در تلاش براي دريافت مصوبه اي از سوي دولت هستيم تا با کمک و هماهنگي وزارت مسکن، براساس قيمت زمين ها ، زمين هاي معوض به اشخاص مالک اطراف اين تپه تاريخي ارائه شود.
غنمي با بيان اين که در اين صورت حداقل در مرحله نخست ، آزادسازي عرصه درجه يک تپه تاريخي سيلک فراهم خواهد شد اظهار داشت:پس از انجام اين فرايند به دنبال آزاد سازي عرصه درجه دو و سه اين تپه خواهيم بود.
بر اساس اين گزارش محوطه باستاني سيلک در ضلع جنوب غربي کاشان و در سمت راست جاده کاشان به فين قرار داشته و از دو تپهٔ شمالي و جنوبي در فاصله ۶۰۰ متري يکديگر و دو گورستان تشکيل شده است.
يکي از گورستانها که گورستان الف ناميده ميشود ۳۵۰۰ ساله و در ۲۰۰ متري جنوب تپهٔ جنوبي واقع شده که امروزه بر روي آن بلواري ۲۴ متري به نام بلوار اميرالمومنين کشيده شده است.
گورستان ديگر که گورستان ب ناميده ميشود ۳۰۰۰ ساله و در زير باغها و زمينهاي کشاورزي ضلع غربي تپهها قرار دارد.
تپه سيلک در حقيقت زيگورات يا محل عبادت اقوام باستاني بوده که از گل رس و سفال ساخته شده است.
اين بناي تاريخي تا سال ۱۳۱۰ شناسايي نشده و در ميان مردم کاشان به شهر نفرين شده معروف بود تا اينکه با کاوشهاي باستانشناسان خارجي کشف شد.
در خرابههاي تپه باستاني سيلک چند اسکلت انسان و ظروف قديمي پيدا شده که اين اشياء در موزههاي لوور فرانسه موزه ي ملي ايران و موزه ي باغ فين و موزه ايي در جنب اين بناي باستاني قرار داده شده است.
از نکات قابل توجه اين منطقه باستاني مي توان به وجود خرده سفالهاي چند هزار ساله روي زمين و اطراف اين تپهها اشاره کرد./118
انتهای پیام/