وي ادامه داد: حفر گمانه هاي آزمايشي به منظور شناخت ساختارهاي معماري و گونههاي قطعات سفالي و بقاياي جانوري ،برداشت نمونه هاي آزمايشگاهي (ذغال، خاکستر جهت گاه نگاري و تاريخ نگاري مغناطيس باستان باستان شناسي و ادامه بررسي هاي باستان شناسي زير آب و در خزر و خليج گرگان در امتداد ديوار گرگان و تميشه از برنامه پروژه هاي مشترک بوده است
وي در ادامه خاطرنشان کرد: بخش اعظم فعاليتهاي هيات مشترک در محدوده شهرستان هاي آق قلا، بندرترکمن، کردکوي، مينودشت و کلاله متمرکز بود که دستاوردهاي جالب توجه اي را در برداشته است.
عمراني رکاوندي تصريح کرد: در پايان فعاليت هاي ميداني و ثبت و ضبط اطلاعات و داده هاي باستان شناسي تمامي گمانه ها با همان خاک حفاري شده پر شده است. مطالعات باستان شناسي زير آب در خليج گرگان، منجر به شناسايي بقاياي ديوار تميشه در بستر خليج که به سمت شمال غرب و احتمالاً شبه جزيره ميانکاله امتداد داشته شده است که بر اثر پيشروي آب درياي خزر و بالا آمدن آب خليج گرگان و سست شدن پايه هاي ديوار فرو افتاده است.
وي اظهار اميدواري کرد: اميدواريم در فصول آينده بتوانيم اطلاعات بيشتري در خصوص ارتفاع نسبي ديوار تميشه در زمان ساخت آن بدست آوريم.
مدير پايگاه پژوهشي ديوار دفاعي گرگان يادآور شد: همچنين مطالعات ميان رشته اي روي بقاياي استخوان جانوري و گاهنگاري به روش OSL و مغناطيس باستان شناسي و راديوکربن از ديگر دستاوردهاي هيات در اين فصل بود که در تعيين رژيم غذايي ساکنين قلعه و روند تاريخ گذاري و مطالعات گسترده قلمرو ديوار بزرگ و تميشه بسيار حائز اهميت است.
عمراني رکاوندي در پايان اضافه کرد: چاپ و انتشار مطالعات انجام شده در پايان هر فصل و ارائه مقاله در مجامع علمي و فرهنگي داخلي و خارجي و اطلاع رساني عمومي از ديگر دستاوردهاي هيات مشترک است که در معرفي و شناخت ديوار بزرگ گرگان و تميشه نقش بسزايي داشته و دارد./106
انتهای پیام/