رضا نيک‌پور کارشناس صنايع غذايي با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn) گفت: تخم‌مرغ داراي پروتئين بالا همراه با تمامي اسيدهاي آمينه، ويتامين‌ها به جز ويتامين C، مواد معدني فراوان به ويژه کلسيم، فسفر و مقداري چربي است.

وي ادامه داد: يک گرم پروتئين موجود در تخم مرغ 10 تومان براي مصرف‌کننده هزينه دارد در حاليکه همين مقدار پروتئين در گوشت قرمز 40 تومان، در شير 150 تومان و در ماهي 25 تومان براي مصرف‌کننده تمام مي‌شود، بنابراين تخم مرغ منبعي کاملا مقرون به‌صرفه براي تهيه بهترين نوع پروتئين در بدن است.

اين کارشناس تغذيه با بيان اينکه فرآوري تخم مرغ با درصد امگا 3 بالا چند سال است که مورد توجه محققان صنايع غذايي کشور قرار گرفته است، گفت: تخم مرغ در حالت عادي داراي مقادير اندکي از اسيدهاي چرب امگا 3 است که با استفاده از روغن ماهي يا گياهان داراي اين ماده و افزودن آن به جيره غذايي طيور، بعد از گذشت يک ماه مي‌توان تخم‌مرغ سرشار از اين ماده مغذي را به دست آورد.

وي تصريح کرد: امگا 3 از انواع اسيدهاي چرب غير اشباع شده است که براي سلامت انسان ضروري بوده و از آنجا که بدن قادر به ساخت آن نيست بايد حتما از طريق مواد غذايي وارد بدن شود.

نيک‌پور با اشاره به اينکه امگا 3 از دو منشا گياهي و حيواني قابل استخراج است، گفت: ماهي آزاد، ميگو و تخم مرغ از مهمترين منابع حيواني داراي امگا 3 به‌شمار مي‌روند.
وي خاطر نشان کرد: مصـرف‎ تخم مرغ غني شده با امگا 3 بــاعــث افزايش‎ قدرت‎ ذهن‎ و تمرکز حواس‎ مي‌شود و يـادگيـري‎ و رفـتـار کودکان‎‎ پس‎ از مصرف‎ اين اسيدهاي‎ چرب‎ طبيعي‎ به‎ ميزان‎ بسياري زياد افزايش مي‌يابد.
نيک‌‌پور با تاکيد بر لزوم فرهنگ‌سازي در زمينه مصرف تخم‌مرغ خاطر نشان کرد: تبليغات منفي در مورد بالا بودن کلسترول موجود در تخم‌مرغ و آسيب‌رساني آن به کبد باعث شده است که بسياري از خانواده‌ها از مصرف آن خودداري کنند.
وي با بيان اينکه فشارخون با اسيد چرب امگا 3 ارتباط دارد، گفت: انجام ورزش‌هاي سبک به همراه مصرف اسيد چرب امگا 3 به ويژه تخم مرغ غني شده با امگا 3 به صورت يک برنامه دايمي مي‌تواند در تنظيم فشار خون بسيار مفيد باشد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387071210