وي با اشاره به تخريب هاي صورت گرفته در اين محوطه تاريخي ارزشمند خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسياري از ترانشه اي کارگاههاي فرانسوي ها محل رفت و آمد حيوانات موذي شده است بنابراين ساماندهي اين محوطه ارزشمند براي بازديد گردشگران بايد در اولويت هاي ضروري پايگاه قرار گيرد.
به گفته اين مقام مسئول درپژوهشکده باستان شناسي براساس پيش بيني هاي صورت گرفته قرار است اشياء مطالعاتي قلعه شوش به صورت استاندارد نگهداري شوند که البته اين موضوع به مطالعات گسترده و اختصاص بودجه اي خاص نيازمند است.
قلعه آکروپل يا قلعه شوش به دست هيأت باستانشناسي فرانسوي در سال 1897 ميلادي بر روي بلندترين نقطه شهر شوش بنا شده و شباهت بسيار زيادي به زندان باستيل فرانسه دارد.
اين قلعه با استفاده از آجرهاي به دست آمده از کاخ داريوش و تعدادي از آجرهاي منقوش به خط ميخي چغازنبيل، به دستاستادان دزفولي بنا شده است.
اين قلعه تا پيش از انقلاب اسلامي در اختيار فرانسويان بود و پس از آن به عنوان پايگاه باستانشناسي شوش مورد استفاده قرار گرفت.
مجسمه معروف ملکه ناپيراسوستون، قانون نامه حمورابيو ليوان مشهور سفالي شوش به رنگ نخودي و نقش بزکوهي، از مهّمترين آثار بدست آمده از تپه آکروپل است
قلعه آکروپل در مدت 15 سال ساخته شده و دژ دفاعي باستانشناسان فرانسوي در برابر هجومها و يورشهايقبايل و عشاير محلي بوده است.
اين قلعه که در طول جنگ تحميلي، بارها مورد اصابت گلولههاي توپ عراققرار گرفت ،توسط ستاد بازسازي استان خوزستان مرمت شد./118
انتهای پیام/