بر پايه تحقيقات انجام شده بوته گوجهفرنگي چنانچه در کنار يک تلفن همراه خاموش قرار گيرد در همان دقايق اول از خود هورموني ترشح ميکند که اين هورمون به هورمون استرس معروف است که گياهان به محض آسيب ديدن آن را ترشح ميکنند.
آزمايش ديگري که در کشور سوئد انجام شده نشان ميدهد قرارگيري يک خرگوش زنده به مدت طولاني در نزديکي موبايل با وجود تغذيه کامل سبب کاهش طول عمر آن ميشود.
ميدان الکترو مغناطيسي تلفن همراه نقش تخريبي در ارگانيسمها، بافتها، سلولها، پروتئينها و آنزيمها دارد.
براساس اعلام مرکز تحقيقات بيوشيمي _ بيوفيزيک دانشگاه تهران امواج تلفن همراه موجب اختلال در عملکرد هموگلبين، آزاد سازي اکسيژن بيشتر در بافت و نهايتا بروز ناهماهنگيها در واکنشهاي بدن ميشود.
به گفته موسوي موحدي استاد بيوشيمي اين مرکز اثرات سوء تغذيه ساختاري هموگلبين خون تحت تاثير امواج تلفن همراه تنها به آزادسازي بيش از حد اکسيژن در بافت محدود نميشود بلکه بر ساير وظايف هموگلبين تاثير منفي ميگذارد.
تحقيقات انجام شده بر روي تاثيرات منفي تلفن همراه نشان داده است که تلفن همراه در پارگي DNA نيز تاثير ميگذارد که خود عامل بسياري از بيماريها از جمله سرطان است.
استفاده همزمان از تلفن همراه نيز در نزديکي ساير وسايل اشعهزا همچون کامپيوتر و ماکروفر نيز باعث تشديد امواج آن ميشود.
تاثيرات مخرب امواج تلفن همراه در شهرهاي آلوده و شلوغ همچون کلان شهر تهران که موبايل به يک اسباببازي در دست همه افراد حتي کودکان نيز تبديل شده به مراتب بيشتر است.
گرچه بايد پذيرفت که استفاده نکردن از موبايل در دوره تکنولوژي امري غيرممکن است اما بهتر است براي استفاده از اين وسيله ارتباطي راهکارهايي انديشيده شود تا اثر تشعشعات آن بر روي سلامت انسان کمتر شود.
کوتاه کردن زمان مکالمات استفاده از تلفن همراه، استفاده از پيام کوتاه به جاي مکالمات کوتاه، اجتناب از مکالمه با موبايل در مکانهايي با آنتندهي پايين، تماس با موبايل در محيط خارج از منزل، اجتناب از تماس بيمورد و دور نگه داشتن آن از اندامهاي بدن، محدود کردن استفاده از موبايل در دوران بارداري و خاموش کردن موبايل زمان خواب از جمله روشهايي است که در ميزان کاهش اثرات موبايل تا حدودي تاثير گذار است./115
انتهای پیام/