رودکي و ادب فارسي، شعر و زبان رودکي، زيبايي شناسي و هنر در آثار رودکي، رودکي و ادبيات تطبيقي، جايگاه آموزه هاي رودکي براي انسان معاصر، تعليم و تربيت در اشعار رودکي و خلاقيت هاي هنري رودکي از ديگر موضوعاتي است که در اين همايش دو روزه در قالب سخنراني ارايه خواهد شد.
به گفته کريميان تا کنون بيش از 100 مقاله از پژوهشگران داخلي و 30 مقاله از کشورهايي همچون هندوستان، افغانستان، تاجيکستان، ازبکستان، قرقيزستان، قزاقستان، فرانسه به دبير خانه همايش ارسال شده است.
وي برپايي نمايشگاه کتاب در حوزه آثار و احوال رودکي، اجراي نمايش و موسيقي و شعر و ارايه بيش از ده عنوان کتاب در حوزه رودکي شناسي که تازمان برگزاري همايش به چاپ خواهد رسيد را از جمله برنامههاي جنبي برشمرد.
ابوعبداله رودکي شاعر و موسيقيدان بزرگ ايراني در قرن سوم و چهارم هجري قمري است. وي در قرن سوم هجري در روستاي پنج رودک، دو فرسنگي سمرقند زاده شد و در همان روستا از جهان رفت. وي نخستين شاعري است که قالب هاي گوناگون شعر پارسي را بر پايه اي استوار بنا نهاد. پيدايش رباعي در شعر فارسي را طي داستان زيبايي به رودکي نسبت ميدهند.
گفتني است بزرگداشت اين شاعر نامدار ايراني همزمان با ثبت نام اين شخصيت در فهرست بزرگداشت مشاهير که از سوي يونسکو صورت گرفته برگزار ميشود. يونسکودر سال 2008 و 2009، 67 سده و هزاره را در زمينه مشاهير ادب به ثبت رسانده که از اين تعداد چهار شخصيت به ايران تعلق دارد.
هشتصد و پنجاهمين سالگرد درگذشت سنايي غزنوي، نهصد و پنجاهمين سالگرد تولد امام محمد غزالي، صد و پنجاهمين سالروز حيات سيد جمالدين اسدآبادي و هزار و يکصد و پنجاهمين سالروز تولد رودکي از جمله موضوعاتي است که از سوي يونسکو به ثبت رسيده است./120
انتهای پیام/