ابوالفضل عالي گفت: به طور کلي از معدن نمک چهرآباد تاکنون 5 موميايي طبيعي به صورت اتفاقي يا بر اثر کاوشهاي باستان شناسي کشف شده است.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: در سال 1372نخستين مرد نمکي به صورت تصادفي کشف شد که هم اکنون در موزه ملي نگهداري ميشود.
وي بيان داشت: چهار جسد ديگر بين سالهاي 83 و 84 در جريان کاوشهاي باستان شناسي به صورت تصادفي کشف شدند که در بين آنها موميايي شماره چهار، از بقيه اجساد سالم تر بوده و فقط صورت جسد له شده است.
به گفته اين دکتراي باستان شناس: در دو سال گذشته برخي آزمايشها توسط محققان ايراني و خارجي برروي مومياييهاي کشف شده انجام شده که نتايج جالب توجهي داشته است.
سرپرست کاوشهاي باستانشناسي در معدن نمک چهر آباد زنجان اضافه کرد: از جمله اين يافتهها مي توان به عکسبرداري سي تي اسکن و راديو گرافي بر روي مرد نمکي چهار، اشاره کرد که موجب آشکار شدن دلايل مرگ، سن و جنس اين موميايي شد.
عالي با اشاره به سال يابي کربن 14 که دو تاريخ اصلي، هخامنشي و ساساني را مشخص کرد اظهار داشت: مطالعه و آزمايش روي نوع رنگهاي بکار رفته در پارچههاي معدن نمک، مطالعه وضعيت بهداشت موميايي در زمان حيات، آناليز مو و نوع پروتئينهاي مصرفي مومياييها در زمان حيات از ديگر نتايج مهم مطالعات محققان ايراني و خارجي به شمار ميآيد.
وي در ادامه تصريح کرد: با وجود مطالعات انجام شده، هنوز ناشناختههاي بسياري از مومياييها و اشياء کشف شده از معدن نمک چهرآباد وجود دارد که در صورت ادامه پژوهشها، اطلاعات تازه تري بدست خواهد آمد.
سرپرست کاوشهاي باستان شناسي در معدن نمک چهر آباد زنجان در پايان گفت: هنوز نتايج مطالعات نمونهبرداري موميايي چهار که حدود 6 ماه پيش به آکسفورد ارسال شده بدست ما نرسيده است./118
انتهای پیام/