ايرج شهروز تهراني در ادامه خاطرنشان کرد: اين قوانين به تمامي شهرداريها در کشورهاي اروپايي ابلاغ شده که براساس آن،100 درصد فضاهاي اداري عمومي و سرويسهاي بهداشتي بايد به وسيله الگو براي يک معلول امکان تغيير داشته باشد.
به گفته اين استاد معماري و شهرسازي: در ساختمانهاي موجود در کشور امکان حرکت براي معلولان و سالمندان وجود ندارد چراکه آنها مجبور به استفاده از آسانسورهايي هستند که در ابعاد صحيح ساخته نشده اند.
وي با اشاره به اين که از سوي ديگر، ارتفاع پلههاي استاندارد در دنيا 17 تا 18 سانتيمتر است اظهار داشت: اين در حالي است که پلههاي ساخته شده در ايران از 18 تا 21 سانتي متر در نوسان بوده و غير استاندارد هستند.
اين استاد دانشگاه اضافه کرد: متاسفانه بسياري از افراد جامعه که قدرت و امکانات حرکتهاي عادي ، ديد شنوايي يا ادراک عادي را ندارند به عنوان انسان هاي سري دوم به شمار ميآيند .
شهروز ادامه داد: براي نمونه بالا رفتن از يک پلکان يا عبور از يک درب براي آنان در بسياري از موارد مشکل ساز است.
استاد معماري وشهرسازي دانشگاه تهران در پايان پيشنهاد کرد: تمامي طرحهايي که در شهرداريها براي دريافت جواز ساختماني يا طراحي شهري ارائه ميشوند بايد به طريقي ارائه شوند که با کمترين هزينه قابل تطبيق با ساختارهاي اجرايي زندگي معلولان بوده و نيز قابل استفاده براي آنان باشند./118
انتهای پیام/