فريناز اسديان با اشاره به غير منطقي بودن رويه موجود گفت: تلاشهايي در جهت حل اين مشکل صورت گرفته و گروهي متشکل از کارشناسان پژوهشکده مرمت آثار، پژوهشکده باستانشناسي، يگان حفاظت، دفتر حقوقي و معاونت ميراث فرهنگي مسئول اخذ نظرات و تدوين دستورالعملي براي حفاظت از تپههاي تاريخي شدند.
اين کارشناس محوطههاي تاريخي افزود: اين تلاشها پس از ابلاغ بخشنامهاي که انجام کاوش را منوط به تهيه برنامه حفاظتي از تپههاي تاريخي کرده بود، صورت گرفت و دستورالعمل مزبور شامل 3 بخش قبل از کاوش، حين کاوش و پس از کاوش خواهد بود.
اسديان با اشاره به اينکه اين دستورالعمل قرار بود تا با همکاري همه بخشهاي مرتبط تهيه شود گفت: عليرغم مذاکرات اوليه، تهيه اين دستورالعمل بر عهده اداره کل حفظ و احياء بناها و محوطههاي تاريخي قرار گرفته است و لذا پس از تکميل، جهت اخذ نظرات ساير مسئولان مرتبط، به بخشهاي مزبور ارسال خواهد شد.
کارشناس دفتر حفظ و احياء بناها و محوطههاي تاريخي گفت: مسئوليت ثبت، تعيين عرصه، تعيين حريم، علامتگذاري، حفاظت و پايش و پيگيري تخريبات تپههاي تاريخي به ترتيب بر عهده اداره کل ثبت آثار، پژوهشکده باستانشناسي، استان مربوطه، يگان حفاظت و دفتر حقوقي سازمان بوده و ضرورت وجود دستورالعملي کامل و ايجاد هماهنگي بين بخشهاي مختلف مرتبط با تپههاي تاريخي کاملاً واضح و بديهي ميکند./120
انتهای پیام/