تدوين دستورالعمل حفاظت از تپه‎ها و مجموعه تپه‎هاي تاريخي

به گزارش ميراث آريا(CHTN) به نقل از روابط عمومي معاونت ميراث فرهنگي، يکي از کارشناسان دفتر محوطه‎هاي تاريخي با اعلام اين مطلب افزود: تپه‎هاي تاريخي با مشکلاتي نظير داشتن متوليان متعدد، مخربين فراوان و نبود مديريت واحد مواجه است؛ حال آنکه طبق قوانين موجود، معاونت ميراث فرهنگي مي‎بايست جوابگوي هرگونه دخل و تصرف در اين تپه‎ها باشد!

فريناز اسديان با اشاره به غير منطقي بودن رويه موجود گفت: تلاش‌هايي در جهت حل اين مشکل صورت گرفته و گروهي متشکل از کارشناسان پژوهشکده مرمت آثار، پژوهشکده‎ باستان‎شناسي، يگان حفاظت، دفتر حقوقي و معاونت ميراث فرهنگي مسئول اخذ نظرات و تدوين دستورالعملي براي حفاظت از تپه‎هاي تاريخي شدند.

اين کارشناس محوطه‎هاي تاريخي افزود: اين تلاش‌ها پس از ابلاغ بخش‌نامه‎اي که انجام کاوش را منوط به تهيه برنامه حفاظتي از تپه‎هاي تاريخي کرده بود، صورت گرفت و دستورالعمل مزبور شامل 3 بخش قبل از کاوش، حين کاوش و پس از کاوش خواهد بود.

اسديان با اشاره به اينکه اين دستورالعمل قرار بود تا با همکاري همه بخش‌هاي مرتبط تهيه شود گفت: عليرغم مذاکرات اوليه، تهيه اين دستورالعمل بر عهده اداره کل حفظ و احياء بناها و محوطه‎هاي تاريخي قرار گرفته است و لذا پس از تکميل، جهت اخذ نظرات ساير مسئولان مرتبط، به بخش‌هاي مزبور ارسال خواهد شد.

کارشناس دفتر حفظ و احياء بناها و محوطه‎هاي تاريخي گفت: مسئوليت ثبت، تعيين عرصه، تعيين حريم، علامت‎‎گذاري، حفاظت و پايش و پيگيري تخريبات تپه‎هاي تاريخي به ترتيب بر عهده اداره کل ثبت آثار، پژوهشکده باستان‎شناسي، استان مربوطه، يگان حفاظت و دفتر حقوقي سازمان بوده و ضرورت وجود دستورالعملي کامل و ايجاد هماهنگي بين بخش‌هاي مختلف مرتبط با تپه‎هاي تاريخي کاملاً واضح و بديهي مي‎‎کند./120


انتهای پیام/

کد خبر 1387072423