احمد دهاز ادامه داد: به دليل نداشتن صرفه اقتصادي براي توليد کنندگان، اين صنعتگران تنها به فروش خارجي و توليد براي صادرات ميانديشند.
وي با اشاره به اينکه بين 85 تا 90 درصد توليد گبه ممتاز بوشهر به کشورهاي مختلف صادر ميشود، اظهار داشت: توليد يک متر از گبه براي توليد کننده بين 100 تا 110 هزار تومان هزينه به همراه دارد و محصول توليد شده بيش از 170 هزار تومان در بازار به فروش ميرسد.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي بوشهر تصريح کرد: اين در حالي است که صادرکنندگان بين 220 تا 240 دلار گبه را البته بر اساس اندازه آن در بازارهاي خارجي به فروش ميرسانند و سود ناشي از آن هم براي توليدکننده و هم صادرکننده بيشتر خواهد بود.
دهاز با بيان اينکه در حال حاضر عمده صادرات توليدات گبه به کشورهاي اروپايي و به ويژه آلمان انجام ميشود، گفت: توليد کنندگان گبه بوشهر امروز به قصد صادرات دست به توليد ميزنند و فروش داخلي چندان توجه آنها را به خود جلب نميکند.
وي افزود: ثابت نبودن قيمت مواد اوليه و دستمزد در کشور باعث شده گبه با قيمت نسبتآ بالايي به بازار عرضه شود ضمن اينکه توليدات ماشيني اين محصولات در نقشها و رنگهاي متنوع و با قيمت مناسبتري در دسترس عموم بوده و کمتر کسي به خريد دست بافتهها تمايل دارد.
احمد دهاز همچنين به مشکلات مربوط به صنعتگران و هنرمندان مرتبط با اين رشته هنري اشاره کرد و گفت: از زمان خارج شدن فرش و گبه از رشتههاي صنايع دستي و تعريف جايگاه آن در سازمان بازرگاني، بر مشکلات هنرمندان اين بخش افزوده شده است.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي بوشهر خاطرنشان کرد: با وجود جدايي رشته گبه از صنايعدستي، همچنان بسياري از خدمات و حمايتهاي لازم از صنعتگران اين رشته، از سوي معاونت صنايع دستي استان انجام ميشود./111
انتهای پیام/