برگزاري همايش تخصصي موزه‌داري در اروميه

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان غربي،اين همايش با هدف ارائه راهکارهاي جديد، روش‌هاي جذب مخاطب براي موزه‌ها، ارائه روش‌هاي جديد موزه‌داري، تقويت بدنه کارشناسي موزه‌ها و ايجاد ارتباط دو سويه بين مديران موزه‌ها و مسئولان فرهنگي کشور به مدت دو روز در سالن همايش‌هاي هتل ساحل اروميه کار خود را آغاز کرد.

در مدت برگزاري همايش تخصصي موزه‌داري، مديران موزه‌هاي کشور در نشست‌هايي تخصصي با عنوان طرح محتوايي موزه‌هاي کشور، ساماندهي موزه‌ها و اکو موزه‌ها و سايت موزه‌ها شرکت مي‌کنند و در خصوص موضوعات مطرح شده آموزش خواهند ديد.

برگزاري کارگاه عملي اکوموزه در محوطه تاريخي تخت سليمان تکاب از ديگر برنامه‌هاي اين همايش دو روزه است.

مدير موزه‌هاي کشور در آئين‌ آغاز به کار اين همايش با اشاره به نقش حياتي موزه‌ها در جوامع بشري از موزه‌ها به عنوان مروج ناب ترين و ماندگارترين پديده‌هاي فرهنگي نام برد و خاطرنشان کرد: سنگ بناي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بر روي موزه‌ها نهاده شده است.

محمد حسين فراهاني بر نوع‌آوري و خلاقيت در احداث موزه‌ها با هدف جذب گردشگران تاکيد کرد و گفت: پژوهش در موزه‌ها بايد نهادينه شود و موزه‌ها به دانشگاه‌هاي فرهنگي تبديل شوند تا بتوانند تاريخ و تمدن ايران زمين را به خوبي به نسل آينده انتقال دهند.

وي با بيان اينکه هم‌اکنون يک ميليون و هفتصد هزار شي تاريخي در 186 موزه کشور وجود دارد افزود: تعداد بازديدکنندگان از موزه هاي کشور در شش ماهه نخست سال جاري با رشد 30 در صدي نسبت به سال گذشته به هفت ميليون نفر رسيده است که بايد با برنامه‌ريزي و توسعه کمي و کيفي موزه‌ها اين تعداد به بيست ميليون نفر برسد که اين امر از اهداف سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در راستاي تحققف سند چشم‌انداز بيست ساله به شمار مي‌رود.

مدير موزه‌هاي کشور مرمت، تجهيز و بازسازي 273 موزه، ساخت و راه‌اندازي 12 موزه منطقه‌اي و طراحي، ساخت و توسعه سايت موزه‌ها، اکوموزه‌هاي روستايي عشايري و کويري و همچنين موزه‌هاي خصوصي را از مهمترين برنامه‌هاي در دست اجراي مديريت موزه‌ها در کشور براي رسيدن به اين اهداف عنوان کرد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اذربايجان غربي نيز در اين همايش، موزه داري را هنري براي گفتگو نسل جديد با نسل‌هاي گذشته دانست و گفت: هر شي تاريخي در موزه نمادي از انساني فرهيخته و دانشمند در تمدن کهن ايران زمين است که موزه داران اين شکوه و عظمت را با بيان سير تاريخي اشيا به نسل‌هاي مختلف انتقال مي‌دهند.

جهانگيرزاده نماينده اروميه نيز در اين همايش بر اهميت احساس مسئوليت و تعهد اجتماعي موزه‌داران براي پاسداري و انتقال تاريخ، فرهنگ و تمدن ايران بزرگ و تاکيد کرد و گفت: در صورتي که موزه‌داران بعنوان معلمان فرهنگي نقش حساس خود را به خوبي ايفا کنند باعث پويا شدن نسل آينده و در نهايت توسعه ملي خواهند شد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387072735