در دنيا سه نوع سرطان رايج پوست وجود دارد که در صورت تشخيص زود هنگام قابل درمان است.اين سه نوع سرطان شامل کارسينماي سلول اساسي، کار سينماي سلول فلسدار و ملانوما است.
در اين بين ملانوما کشندهترين سرطان پوست است که موجب مرگ زنان در سنين 25 تا 30 سال ميشود و ميتواند به سرعت در قسمتهاي مختلف بدن پخش شود. اين نوع سرطان در صورت تشخيص زود هنگام امکان درمان را تا 95 درصد فراهم ميسازد و در غير اينصورت مرگ را به دنبال دارد.
ابوالقاسم متين متخصص گياه درماني در اين مورد ميگويد: معمولا در بيمار مبتلا به سرطان پوست تومور ظاهر نميشود بلکه با نوعي زخم مزمن و خورنده بافتها همراه است. در اين نوع سرطان روي لايه شاخي سطح پوست گرهاي ظاهر ميشود و رشد ميکند. سپس اين گره بدخيم و به صورت لايه شاخي ظاهر ميشود.
به عقيده متين خطرناکتر از لايه شاخي پوست بدن، وجود و ظهور سلولهاي پيگمنت سرطاني است که بيشتر از خالهاي سياه رنگ پديد ميآيد.
وي با بيان اينکه يکي از علايم اين نوع سرطان بزرگ شدن و آبدار شدن خالهاي سياهرنگ بدن است که به رنگ قرمز در ميآيد تصريح ميکند: در اين موقع بايد به سرعت اقدام به ريشهکني بافت آلوده کرد زيرا در غير اينصورت متاستاز ميدهد و مرگ آور نميشود.
وي ادامه ميدهد: تمام گرههاي و تومورهاي پوستي ميتواند مشکوک به سرطان باشد به ويژه هنگامي که سريع رشد کرده و دردناک ميشود و با کمترين تماسي شروع به خونريزي ميکند.
به اعتقاد متين تمام زخمهايي که به وسيله انواع پمادها، پودر و مواد شستشوي دارويي بهبود نمييابد بايد نوعي سرطان پوست تلقي شده و به پزشک متخصص مراجعه کرد.
از آنجا که پوست روشن سريع ميسوزد و تبديل به کک و مک ميشود بنابراين افراد داراي پوست و موي روشن بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند.
درمان اين بيماري بستگي به نوع، عمق و محل سرطان دارد و جراحي، راديوتراپي و شيميدرماني از روشهاي درمان انواع سرطان پوستي است.
خودداري از قرارگرفتن در معرض مستقيم نور خورشيد به مدت طولاني، استفاده نکردن از دستگاه سولاريوم و نورآفتاب، استفاده از کرمهاي ضد آفتاب و چکاب کامل پوست از جمله روشهاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري است./115
انتهای پیام/