آمار صادرات صنايع دستي در گمرک خراسان شمالي صفر است

مدير کل گمرک استان خراسان شمالي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر گفت: از آغاز فعاليت گمرک استان خراسان شمالي بيش از 14 ميليون دلار صادرات انواع توليدات به کشورهاي مختلف انجانم شده که توليدات صنايع دستي در اين آمار جايي ندارد.

جواد جعفري با اشاره به اينکه توليدات صنايع دستي استان در حال حاضر توسط تجار به استان‌هاي ديگر براي صادرات برده مي‌شود، اظهار داشت: نبود آگاهي براي صادرکنندگان زمينه ساز فروش توليدات به تجار ساير استان‌ها و انجام مراحل صادرات در استان‌هاي ديگر مي‌شود.

وي تصريح کرد: نبود صادرکننده صنايع دستي در استان خراسان شمالي که بتواند با کشور هدف در خصوص توليدات صنايع دستي و بازاريابي اين محصولات فعاليت کند، به عنوان بزرگترين مشکل صادرات اين حوزه مطرح است.

مدير کل گمرک استان خراسان شمالي با بيان اينکه استان خراسان شمالي به دليل تازه تأسيس بودن با مشکلات بسياري در بخش گمرک و همکاري با صادر کنندگان روبرو است، گفت: بسياري از فعالان در صادرات هنوز از آغاز به فعاليت گمرک استان و چگونگي همکاري با اين بخش آشنا نيستند.

جعفري ادامه داد: تجار اين استان به دليل نداشتن اگاهي لازم در خصوص چگونگي همکاري با اين گمرک، اغلب به شيوه گذشته از طريق ساير استان‌ها اقدامات صادراتي را انجام مي‌دهند و اين در حالي است که با توجه به پتانسيل بالاي توليدات صادراتي، آمار و ارقام صادرات در استان مي‌تواند بيشتر از اين باشد.

معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي استان خراسان شمالي نيز با تأييد صحبت‌هاي مدير کل گمرک استان خراسان شمالي در خصوص نبود آگاهي کافي براي صادرکنندگان در زمينه فعاليت گمرک استان، گفت: توليدکنندگان و صادرکنندگان در بخش صنايع دستي با فعاليت حوزه گمرک آشنايي ندارند.

علي عابدي در ادامه گفت: عمده بازار هدف توليدات صنايع دستي استان خراسان شمالي را کشورهاي اروپايي تشکيل مي‌دهند و اين در حالي است که تا به حال هيچ اقدامي در زمينه شناسايي اين بازارها صورت نگرفته است.

وي با تأکيد بر اينکه استان خراسان شمالي در زمينه توليدات صنايع دستي تاجر و صادر کننده قوي صنايع دستي ندارد، تصريح کرد: متأسفانه براي صادرات صنايع دستي حتي يک صادر کننده که امتياز کارت بازرگاني براي صادرات داشته باشد، نيز وجود ندارد.

معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي خراسان شمالي يادآور شد: معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي استان، برنامه‌هاي پيشنهادي زيادي را در خصوص آموزش و جذب صادرکنندگان در سطح اين استان در نظر دارد که در صورت تأييد، به مرحله اجرا مي‌گذارد.

عابدي خاطرنشان کرد: مشکل اصلي در حال حاضر نبود فرهنگ‌سازي براي سرمايه‌گذاري در اين بخش است که با برنامه‌ريزي‌هايي که انجام مي‌شود، اميدواريم اين مهم نيز به نتيجه برسد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387072952