وي افزود: فلات ايران به دليل موقعيت ويژه خود در چهارچوب زمين ساخت، پديدههاي زمينشناختي بيمانند و بيشماري دارد و عرض جغرافيايي و اختلاف ارتفاع در نقاط مختلف کشور نيز باعث گوناگوني آب و هوا و ايجاد طبيعت 4 فصل در ايران شده است.
وي در خصوص گوناگوني پديدههاي زمينشناختي ايران گفت: پديدههاي زمينشناختي ايران را ميتوان در 8 گروه طبقهبندي کرد که از جمله آنها از پديدههاي آذرين و گوناگون، پديدههاي زمينساخت، پديدههاي رسوبي، غارها، پديدههاي باستانشناسي و چشماندازهاي زمينشناسي را ميتوان نام برد.
وي در ادامه از پديدههاي آذرين و گوناگون به دماوند اشاره کرد و افزود: دماوند علاوه بر اسطوره بودن داراي ويژيگيهاي خاص است. بزرگترين آتشفشان ميان قارهاي دنياست و علاوه بر آن از بلندترين و مخروطيترين قلل دنيا نيز هست.
مجري طرحهاي ژئوتوريسم با اشاره به واژههاي ژئوسايت و ژئوتوريسم بيان کرد: ژئوسايت به مکاني که داراي يک پديده کمياب و ارزشمند زمينشناختي و يا زمينريختشناسي است، ميگويند و ژئوتوريسم به گردشگري آگاهانه و مسئولانه در طبيعت با هدف شناخت پديدهها و فرايندهاي زمينشناختي و آموختن نحوه شکلگيري و سير تکاملي آنها. ژئوتوريسم شاخهاي از گردشگري طبيعت است و اصليترين فعاليتي است که در محدوده يک پارک انجام ميشود.
کاظمي در ادامه با بيان اينکه در 18 کشور جهان 57 ژئوپارک وجود دارد اضافه کرد: ژئوپارک، محدودهاي با مرزهاي مشخص و مساحت کافي است که در برگيرنده چند عارضه و پديده زمين شناختي کمياب و برجسته بوده و در آن محدوده جاذبههاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي قابل توجهي نيز يافت ميشود./102
انتهای پیام/