سيد عليرضا قهار در ادامه خاطرنشان کرد: اين در حالي است که در سند چشم انداز به نقش شهرهاي بزرگ در تعامل بينالمللي به ويژه در شهر تهران توجهي نشده چراکه اين شهر ميتواند جايگاه يک جهان شهر را در منطقه بازي کند.
به گفته اين کارشناس ارشد معماري: اگرچه در دهههاي پيش تلاش شده اين نقش به تهران داده شود اما متاسفانه به دليل مسائل سياسي و اقتصادي، شهرهاي کشورهاي مجاور کوچکتر از ايران ايفاگر اين نقش هستند.
وي با اشاره به اين که به نظر ميرسد در برنامههاي سند چشم انداز، پيشبيني تهران به عنوان يک جهان شهر با خصوصيات ويژه خود بايد در نظرگرفته شود اظهار داشت: تهران نه تنها به عنوان يک پايتخت بلکه اين نقش بايد در زمينههاي اقتصادي سياسي و راهبردي پررنگتر ديده شود.
قهاري با بيان اين که البته در حال حاضر تعريف جهان شهر نميتواند براي تهران مصداق داشته باشد تصريح کرد: چراکه تهران داراي تمام ويژگيها و پيشنيازهاي اين نقش نيست بنابراين در بين شهرهاي منطقه آسياي جنوب غربي، شهر تهران ميتواند با يک برنامهريزي دراز مدت اين نقش را ايفا کند.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران اضافه کرد: در طول اين سالها به کلان شهرها در پهنه اقتصادي کشور توجهي نکردهايم به طوري که اين شهرها بدون داشتن برنامه منسجم و پيشبيني شده دچار معضلي به نام رشد جمعيت شدهاند.
وي ادامه داد: نتيجه اين فرايند باعث شده که کلان شهرها در فرهنگ شهرسازي ما نه به عنوان يک عنصر مثمر ثمر در رشد جامعه بلکه به عنوان يک پديده غير قابل تحمل و بدون داشتن راه حل شناخته شوند.
اين مقام مسئول در مرکز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران تاکيد کرد: به نظر ميرسد در مورد آسيبشناسي کلان شهرها در ايران بايد مطالعات زيربنايي انجام شود از سوي ديگر با استفاده از تجارب بدست آمده در کشورهاي پيشرفته بايد الگوي مناسبي براي رشد و توسعه شهرهاي بزرگ در کشور فراهم آيد.
قهاري در پايان تاکيد کرد: هرگونه اقدامي که از طريق روشهاي غيرکارشناسي براي ارتقاي شهرهاي پرجمعيت صورت گيرد همچنين اطلاق نام کلان شهرها به شهرهايي که ظرفيت و پيش نيازهاي اين طبقهبندي را ندارند يقينا\" توقع مسئولان و مردم اين شهرها را تحريک خواهد کرد./118
انتهای پیام/