حسن نامي در ادامه خاطرنشان کرد: در يک گمانه 2 در 3 لايه نگاري انجام و آثار بسيار جالبي شامل آثار سفالي، تيغههاي سنگي، بدست آمد.
به گفته باستان شناس اعزامي به تپه دامغاني سبزوار: بقاياي گياهان سوخته به منظور آزمايشات کربن 14 به آزمايشگاه ارسال شد که بر اساس آخرين اطلاعات بدست آمده دوره تاريخي آثار بدست آمده مربوط به دوره تاريخي آثار متعلق به اواخر هزاره سوم قبل از ميلاد برآورد شده است.
وي با اشاره به اين که به نظر ميرسد محوطه مورد نظر يک محوطه سکونت گاهي بوده اظهار داشت: با توجه به تجربههاي سالهاي گذشته هانري فرانکفورت سرپرست هيات فرانسوي احتمال وجود ارتباط بين سفالهاي ترکمنستان و فلات مرکزي ايران وجود دارد.
وي اضافه کرد: فرانکفورت پيش از اين در سال 1302 براي بررسي و مقايسه محوطههاي پيش از تاريخ دره گز با فرهنگ آنو ترکمنستان به دره گز وارد شد، اما در آن زمان گزارش چنداني از بررسيهاي خود ارائه نداد.
نامي ادامه داد: در سالهاي 1382 تا 1384ريمي بوشارلا به همراه فرانکفورت به منظور بررسي محوطههاي پيش از تاريخ دو محوطه تپه فريزي و تپه دامغاني را مورد بررسي قرار دادند که اين بررسيها منجر به گمانه زني تپه دامغاني در سال 1387 شد.
وي با بيان اين که متاسفانه هر روز مردم حاشيه شهر سبزوار به اين محوطه تاريخي نزديکتر ميشوند تصريح کرد: بنابراين آزاد شدن عرصه و حريم و نيز جلوگيري از ساخت و سازهاي غير مجاز در اطراف اين تپه بايد در دستور کار قرار گيرد.
اين کارشناس ارشد باستان شناسي در پايان بيان داشت: هيات فرانسوي از هانري فرانکفورت سرپرست، خوليو از کشور پرو، آنجليکا از فرانسه، فواد يک زمين شناس فرانسوي، تمبرگ گياهباستانشناس فرانسوي و هيات ايراني نيز به سرپرستي علي اکبر وحدتي، عبداله زاده باستانشناس ميراث فرهنگي سبزوار، سعيد شنجماليپور و محسن دانا به عنوان باستان شناسان آزاد و متقي نقشه بردار تشکيل شده بود./118
انتهای پیام/