رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: در اين کتابچه توضيحاتي در مورد ضوابط حاکم بر بافت تاريخي بازار تبريز که شامل قوانين مربوط به راسته ها، بازارها، ضوابط مرمت مغازه هاي بازار، ضوابط سراها و تيمچه ها و حريم بازار است که به شکل تصويري نيز توضيح داده شده است.
محمدي به وجود نمونه فرم هاي درخواست تعميرات بازار در اين کتابچه اشاره کرد و گفت:در اين نمونه فرم ها، مالک يا مستاجر واحد با ذکر موارد مورد نياز مرمت، اقدامات لازم را از سازمان درخواست مي کند و اين اقدامات با نظارت کارشناس سازمان انجام ميگيرد.
وي تصريح کرد: در اين فرم ها موارد ممنوع تعميرات در بازار قديمي نيز در 10 بند ذکر شده و مالکان حجره هاي بازار نبايد از آن تخطي کنند.
محمدي ادامه داد:احداث و توسعه بالکن، تراشيدن يا برداشتن پايه، تفکيک يک دهنه به دوباب يا بيشتر و جاسازي براي ويترين در معابر عمومي از جمله موارد ممنوع اين فرم درخواست است که بازاريان به دليل آسيب ديدن بافت تاريخي بازار ، امکان اجراي آن را ندارند
محمدي تصريح کرد: بديهي است همکاري اهالي و کسبه بازار در تکميل پرونده براي ارسال به سازمان يونسکو جهت ثبت در فهرست آثار جهاني از همکاري ديگر نهاد ها و دستگاه هاي دولتي و غير دولتي تاثيرگذارتر است و از آنجايي که انجمن اسلامي بازارو هيئت امنا جزء اعضاي اصلي ستاد ثبت جهاني بازار هستند، اميد آن مي رود که هيچ مشکلي در روند اين همکاري به وجود نيايد.
بازار تبريز در رقابت با دو اثر ديگر از اردبيل و يزد براي معرفي از سوي ايران براي ثبت در فهرست آثار جهاني قرار دارد که اميد آن مي رود که اين بزرگترين بازار سرپوشيده جهان در سال 2010 در فهرست آثار جهاني ثبت شود./106
انتهای پیام/