سيد حسام حسيني با بيان اينکه روند تکثير و رشد اين جانور در اين منطقه رو به افزايش است تصريح کرد: باتوجه به اينکه اين امر به گونههاي گياهي موجود در اين منطقه آسيب رسانده و مواد غذايي نيز کاهش مييابد فاز دوم اين طرح با توسعه محدود فنسکشي تعريف شده است.
وي با بيان اينکه در اجراي فاز دوم اين طرح 461 هکتار از اراضي جنگلي و مرتعي ميانکتل نيز تحت پوشش طرح احيا و تکثير گوزن زرد ايراني قرار خواهند گرفت افزود: براي اجراي اين طرح بالغ بر 5460 ميليون ريال هزينه ميشود.
حسيني با بيان اينکه ايستگاه تحقيقاتي گوزن زرد ايراني در استان فارس در محدود فنسکشي منطقه حفاظت شده و ذخيره زيستکره ارژن و پريشان قرار دارد يادآور شد: گوزن زرد ايراني گونهاي است بسيار نادر که به تعداد محدودي در ايران زندگي ميکنند که در حال حاضر در ليست IUCN جزء گونههاي در معرض خطر قرار گرفته است.
وي خاطر نشان کرد: با پژوهشها و فعاليتهايي که در چند سال اخير توسط کارشناسان محيط زيست در رابطه با گونه در خطر انقراض گوزن زرد ايراني صورت پذيرفته امروز ميتوان گفت که وضعيت گوزن زرد ايراني بهبود يافته و با حفاظتهاي بعمل آمده آمار آن رو به افزايش است.
مديرکل حفاظت از محيط زيست استان فارس مهمترين اقدامات حفاظتي در اين رابطه را علتيابي بيماريهاي احتمالي اين گونه و انجام مطالعات درخصوص رفتار، وضعيت تغذيه و زيستگاه آنها عنوان کرد و گفت: همچنين انجام تغييرات لازم به منظور بهبود وضعيت تغذيه، ايجاد شرايط زيستگاهي مناسبتر، لايروبي مستمر چشمهها و آبراهها و آبشخورهاي اين منطقه نيز باعث شده تا گوزنهاي زرد استان فارس در حال حاضر از شرايط زيستگاهي بهتري برخوردار باشند. /115
انتهای پیام/