نمايشگاه پوشاک ادوار تاريخي ايران به موزه صنايع دستي مي‌رود

عشرت شايق در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، با اعلام اين خبر گفت: بنا بر برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده قرار بود اين نمايشگاه به ميزباني موزه مردم‌شناسي اين مجموعه برپا شود که در دست تعمير بودن آن مانع از برگزاري آن شد.

وي تصريح کرد: اين نمايشگاه عصر امروز در موزه صنايع دستي افتتاح مي‌شود و به مدت يک هفته به نمايش البسه تاريخي ايران مي‌پردازد.

مدير مجموعه فرهنگي و تاريخي سعدآباد با اشاره به اينکه بيش از يکصد دست لباس در اين نمايشگاه در معرض ديد علاقه‌مندان قرار مي‌گيرد، اظهار داشت: تمامي پوشاک موجود در اين نمايشگاه مربوط به گنجينه پوشاک موزه مردم‌شناسي است.

وي با بيان اينکه نمايش نوع لباس و فرهنگ پوشاک ايراني در طول تاريخ از اهداف اين نمايشگاه است، اظهار داشت: ضمن اينکه توجه به مقوله پوشاک و فرهنگ پوشش براي ايرانيان در دوره‌‌هاي مختلف تاريخي از ديگر هدف‌هاي اجراي اين برنامه است.

مدير مجموعه فرهنگي و تاريخي سعدآباد ادامه داد: لباس‌هاي دوران هخامنشي، ساسانيان، اشکانيان، زنديان و صفويان در شکل‌ها و رنگ‌هاي متفاوت به نمايش گذاشته مي‌شود.

شايق با بيان اينکه همچنين توجه به فرهنگ و نحوه دوخت‌ودوز در اين دوره‌ها نيز مورد توجه قرار مي‌گيرد، گفت:‌ به طور حتم در اين دوره‌ها فرهنگ ماشيني براي دوخت لباس وجود نداشته و توجه به نحوه دوخت سنتي نيز در اين نمايشگاه نيز اهميت دارد.

مدير اين مجموعه تاريخي افزود: تعداد البسه موجود در گنجينه مردم شناسي بيش از 300 دست است که به دليل کمبود فضا در موزه صنايع‌دستي امکان نمايش آن‌ها فراهم نيست.

عشرت شايق خاطرنشان کرد: اين نمايشگاه به بررسي اين پوشاک از ديدگاه مردم شناسي نيز مي‌پردازد ضمن اينکه ارزيابي پوشاک اقوام مختلف ايراني چون فارس، کرد، بلوچ، لر، گيلکي و ساير قوميت‌ها نيز طرف توجه است./111

انتهای پیام/

کد خبر 138708072