وي تعداد صنعتگران تحت پوشش را بالغ بر 9 هزار نفر برشمرد و گفت : تا کنون نزديک به هزار فقره پروانه بهره برداري از کارگاه صادر شده که تعداد 600 فقره از آنها مربوط به سه سال گذشته بوده است.
متقيان گفت: با همت سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان قم در تابستان امسال 445 هنرجو در 35 دوره آموزشي 75 ساعته در سطوح مقدماتي و پيشرفته در رشته هايي از جمله معرق چوب ، سفالگري ، سرمه دوزي ، نقاشي روي پارچه ، سوخت روي چوب ، نوار دوزي ، پيکر تراشي ، معرق ساقه گندم ، نگارگري ، طراحي سنتي و گليم بافي آموزش ديده اند.
وي متذکر شد: تعداد کل ساعات دوره هاي برگزار شده بر حسب نفر ساعت 1 ميليون و 168 هزار و 125 نفر ساعت است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان قم برگزاري دوره هاي آموزشي پيشرفته ، بيمه هنرمندان ، افزايش مراکز آموزشي ، احياء رشته هاي منسوخ شده ، افزايش فروشگاه هاي صنايع دستي از طريق تعاوني هاي هنرمندان ، راهنمايي و مشاوره صادر کنندگان ، را از جمله اقدامات سازمان در زمينه توسعه و ترويج صنايع دستي در سطح استان دانست .
وي همچنين افزود : در سفر دوم رياست محترم جمهور به استان قم ايجاد شهرک صنايع دستي و بازارچه فروش به تصويب هيئت دولت رسيد و زيرساخت هاي ايجاد شهرک صنايع دستي پس از انجام مطالعه ايجاد مي شود.
متقيان با اشاره به حمايت هاي دولت و اعطاي تسهيلات از طريق بنگاه هاي اقتصادي کوچک زود بازده به هنرمندان و صنعتگران به منظور ايجاد اشتغال و تجهيز و به روز رساني کارگاه ها گفت : هيچگونه محدوديتي در پرداخت تسهيلات وجود نداشته و تا کنون بيش از 45 ميليارد ريال تسهيلات از منابع داخلي به هنرمندان واجد شرايط اعطا شده است.
وي عمده محصولات صنايع دستي صادر شده از استان قم را فرش ، گليم ، خرمهره ، صنايع چوب و منبت ، گچبري دستي ، کاشي معرق برشمرد./106
انتهای پیام/