رئيس هيات باستان شناسي ايتاليايي گفت: اين برنامه پژوهشي از کاخ تا شهر نام دارد که هدف از آن شناخت دوره هاي سکونتي در شهر پارسه با کاوش در محوطه هاي باستاني اطراف تخت جمشيد ، شناسايي محدوده آثار باستاني در حريم تخت جمشيد و بررسي تخت جمشيد از تخت گاه هخامنشي تا محدوده شهر پارسه که محل سکونت طبقات اجتماعي دوره هخامنشي و عموم مردم بوده است.
وي ادامه داد: تا کنون فقط توسط ويليام سامنر آمريکايي حدود 35 سال پيش و بررسي ژئو فيزيک منطقه توسط هيات ايراني، فرانسوي به سرپرستي رمي بوشارلا و کوروش محمد خاني و مهندس امين پور موره پژوهش قرار گرفته و اين نخستين باراست که در منطقه مورد نظر حفاري باستان شناسي انجام گرفته چون با بررسي هاي ژئو فيزيک و بررسي هاي سطحي نمي توان به طور کامل آثار زيرخاک را شناسايي نمود و تنها از طريق حفاري اين کار امکان پذير است.
فرانچسکو کاليري افزود: محوطه اي که تاکنون پژوهشگران فکر مي کردند شهر پارسه است بسيار وسيع تراست. سامنر تنها درمحوطه غربي پرسپوليس پژوهش کرد و ما دراين فصل با بهره گيري از نتايج ژئو فيزيک تصميم گرفتيم که چند نقطه از پرسپوليس را با انجام عمليات حفاري بررسي کنيم و تا امروز 5 گمانه زده ايم که دراين گمانه زنيها به نتايج جالب توجهي دست يافتيم .
و ي افزود:با مطالعه بر روي لايه نگاري سفال و اشياء يافته شده و همچنين بررسي يافته هاي تازه خود از بقاياي معماري هاي بدست آمده دريافتيم که از دوران هخامنشي تا کنون در چه دوراني اين منطقه سکونتگاه بوده و با چند آزمايش جهت تاريخ گذاري لايه هاي باستان شناسي با کربن 14 به تداوم حيات در اين منطقه در دوره هاي مختلف اسلامي پي برده ايم.
کاليري اظهار داشت:اينکه دقيقا تداوم حيات کدام دوره بوده در دست بررسي است و کشف يک ديواره با عرض 170 سانتي متر و طول 200 متر از شمال تا جنوب نشان دهنده يک ساختار مهم يا قسمتي از شهر است که اين ديواره از سنگ و خشت و چينه است و با نتايج حاصله از کاوشهاي اين فصل محوطه هاي قابل پژوهش را در فصل هاي آينده مشخص کرده ايم.
وي اظهار داشت : از ديگر برنامه هاي هيات ساماندهي و تکميل اطلاعات بانک اطلاعاتي جامع تخت جمشيد است که بانک اطلاعاتي را به سيستم gis (ژئو گرافي) مجهز خواهيم کرد.
فرانچسکو کاليري همچنين از برنامه ريزي جهت مرمت سنگهاي تخت جمشيد خبرداد و افزود : با توجه به پيشرفت علم متودولوژي در ايتاليا عوامل فرسايش و تخريب سنگ در تخت جمشيد با توجه به درجه حرارت ميزان آلودگي هوا بررسي مي شود که پژوهشگران ايتاليايي و ايراني با آزمايش برروي جرمهاي موجود در سنگها اين بررسي ها را انجام مي دهند تا با استفاده دو تکنيک هاي جديد مرمتي از تخريب سنگها جلوگيري کرد.
سرپرست هيات باستان شناسان ايتاليايي گفت: در کاوشهاي انجام شده اشياء تاريخي بدست آمده اغلب متعلق به دوره هخامنشي است که نوک پيکان ، مهره ، دستبند ، چشم مجسمه ها ، قسمتي از بال نقش برجسته اهورا مزدا يا يک موجود افسانه اي ، نوعي سفال آبي رنگ موسوم به آبي مصري و تعداد زيادي تکه هاي ظروف سفالي از جمله اين اشياء تاريخي هستند./106
انتهای پیام/