به گزارش ميراث‌آريا(chtn) سرطان لب و حفره ‌دهاني نوعي بيماري است که در آن سلول‌هاي بدخيم سرطاني به نام لوتيکو پلاکي در بافت‌هاي لب و دهان يافت مي‌شوند و چنانچه اين سلول‌ها متاستاز دهند بسيار خطرناک است.

تومور روي زبان به علت التهابات کرونيک مخاط ‌زبان ، در اثر عفونت و شکستگي دندان‌ها ، ايجاد خراش و کشيدن پيپ و سيگار بروز مي‌کند و معمولا اين نوع سرطان در افراديکه از تنباکو و پيپ استفاده مي‌کنند بيشتر است.

معمولا علايم اين بيماري به صورت ضخيم شدن پوست زبان و بدون درد آغاز شده و به مرور به سمت اطراف دهان و حلق بزرگتر مي‌شود که در اين مرحله امکان معالجه بسيار محدود است.

از علايم اين نوع سرطان مي‌توان به برآمدگي لب ، دهان و لثه ، احساس زخم در ناحيه دهان و خونريزي و درد در اين ناحيه اشاره کرد.

روش‌هاي درماني اين نوع بيماري جراحي ، پرتو درماني و شيمي‌درماني را شامل مي‌شود. در روش جراحي که معمولي‌ترين روش در درمان هر نوع سرطان است توده سرطاني و بخشي از بافت سالم اطراف توده و حتي غدد لنفاوي اطراف گردن در صورتي که متاستاز داده باشد برداشته مي‌شود.

پرتو درماني نيز روش ديگري است که با استفاده از مقادير بالاي اشعه ايکس براي کشتن سلول‌هاي سرطاني و کوچک کردن توده سرطاني به کار مي‌رود.

در روش شيمي‌درماني نيز از داروهاي کشنده سلول‌هاي سرطاني استفاده مي‌شود که ممکن است به صورت قرص‌ و يا تزريق عضلاني انجام شود. شيمي‌درماني يک درمان سيستميک است چرا که دارو پس از وارد شدن به خون به تمام نقاط بدن انتشار يافته و سلول‌هاي سرطاني را از بين مي‌برد.

درمان سرطان لب و حفره‌هاي دهاني به محل سرطان ، مرحله بيماري ، سن بيمار و وضعيت سلامت بيمار بستگي دارد.

از آنجا که لب‌ها و دهان اندام‌هاي مورد نياز براي خوردن و صحبت کردن هستند به علت عوارض درمان ممکن است فرد بيمار براي انجام اين دو عمل نيازمند کمک‌هاي ويژه باشد که در بيشتر موارد نياز به يک عمل جراحي پلاستيک براي کمک به بيمار براي خوردن و صحبت‌کردن ضروري است./115

انتهای پیام/

کد خبر 138708097