سهم گردشگري از تسهيلات بنگاه‌هاي زودبازده ناچيز بوده است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، مرتضي عزتي، عضو هيات علمي پژوهشکده اقتصاد تربيت مدرس گفت: گردشگري يکي از فعاليت‌هاي اقتصادي است که وابستگي خاصي به مقياس ندارد و در مقياس‌هاي مختلف قابل پيگيري و حيات اقتصادي است. به ويژه فعاليت‌ها‌ي آن طوري است که به سادگي در مقياس‌هاي کوچک قابل انجام است. از اين رو بسياري از کشورها در ترکيب فعاليت‌هاي گردشگري با مقياس‌هاي کوچک در فعاليت‌هاي اقتصادي توانسته‌اند همزمان مشکلاتي مانند رشد و درآمد ملي و اشتغال را برطرف کنند.

وي اضافه کرد: در ايران نيز طي چند سال اخير به طور ويژ‌ه‌اي اين دو موضوع مورد توجه سياستگذاران و برنامه‌ريزان قرار گرفته است. قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي و اجتماعي کشور به صورت ويژه‌ به اين دو جنبه از فعاليت‌هاي اقتصادي اهتمام داشته است و دولت را موظف به پي‌گيري و حمايت از اين فعاليت‌ها کرده است.

عزتي بيان کرد: با توجه به اهتمام دولت به اين بخش، تنها حدود يک درصد از تسهيلات زود بازده به بخش گردشگري تخصيص داده شده است، با اين حال استان‌هايي مانند خراسان رضوي، قم و قزوين تواتنسته‌اند سهم بيشتري از اين تسهيلات را به بخش گردشگري جذب کنند.

اين استاد دانشگاه تربيت مدرس تصريح کرد: شاخص‌هاي عملکرد اين تسهيلات نيز نشان مي‌دهد اشتغال‌زايي گردشگري به ازاي هر طرح بيشتر از بخش‌هاي ديگر است، اما سرمايه‌بري هر شغل در بخش گردشگري نيز بيشتر از ساير بخش‌ها است./102

انتهای پیام/

کد خبر 1387081140