رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود : قدمت اين پل به دو دوره صفويه و قاجاريه برمي گردد.
محمدي در خصوص مشخصات اين اثر گفت: پل قيزلار داراي پنج چشمه ( سه چشمه اصلي و دو چشمه فرعي ) است . چشمه هاي اصلي براي گذر آب رودخانه بوده و چشمه هاي فرعي براي آبياري اراضي کشاورزان مورد استفاده قرار مي گرفته است که به علت تجمع خاک ناشي از رسوب آب رودخانه بسته شده است .
وي افزود : پايه هاي پل سنگي بوده و خود پل با مصالح سنگي و آجري ساخته شده است . اين پل با ابعاد تقريبي 49 متر طول و 5/5 متر عرض و ارتفاع 6 متر و مساحت 257 متر مربع ، راه ارتباطي ماشيني دو روستاي قلي کندي و شيخ بابا شهر ملکان است .
تراب محمدي تصريح کرد:اين پل از زمان ساخت به عنوان پل ارتباطي مورد استفاده قرارگرفته و به نام پل قلي کندي نيز بين مردم ناميده شده و در تملک وزارت راه وترابري است .
محمدي گفت : متاسفانه قسمت هايي از پل در سال هاي گذشته به دليل شايع بودن اين مطلب که درون ساختمان آن توسط سازندگان ، طلا پنهان شده است، توسط عوامل انساني و قسمتي از آجرهاي طاق چشمه هاي فرعي به دليل عوامل جوي و طبيعي تخريب شده بود که در سال 1383 عمليات مرمت بر روي آن انجام شده و هم اکنون پل از نظر ايستايي به طور کامل سالم است .
محمدي تصريح کرد : اين پل از تاريخ ثبت ، ضمن رعايت حقوق مالکانه، تحت نظارت و مراقبت اين سازمان بوده و هرگونه اقدام و عملياتي که منجر به تخريب يا تغيير هويت اثر شود ، ممنوع و ضمنا مرمت و بازسازي اثر صرفا با تاييد و نظارت اين سازمان ممکن است و تخلف از آنها برابر مواد 558 لغايت 569 از کتاب پنجم قانون مجازات هاي اسلامي تعزيرات و مجازات هاي بازدارنده جرم محسوب شده و مرتکب، مشمول مجازات هاي قانوني خواهد شد./106
انتهای پیام/