محمدرضا مهرانديش افزود: يکي از اهداف مهم تشکيل کارگروه ساماندهي اشيا ثبت نشده موزه ملي ايران که از اسفند 86 با حضور 7 نفر باستانشناس و موزهدار تشکيل شد، انجام مطالعه و بررسي اوليه اين اشيا و رساندن آنها از شرايط نامناسب موجود به وضعيت مطلوب ثبت مقدماتي است.
وي با اشاره به بهره برداري مطلوب از اين آثار ارزشمند در صورت ساماندهي کامل اظهار داشت: در اين راستا اشيايي که مکمل مجموعههاي موزه ملي باشند به گنجينههاي بخشهاي موزه ملي ايران سپرده شده و ساير اقلام ديگر نيز به موزههاي ساير شهرهاي کشور منتقل خواهد شد.
رئيس کل موزه ملي ايران تصريح کرد: ثبت اطلاعات اين اشيا از طريق فرمهاي مخصوص و با استفاده از نرمافزار تعريف شده به منظور ايجاد پايگاه دادهها انجام خواهد شد، به طوري که با اتمام اين پروژه شاهد گامي اساسي در راستاي ساماندهي اشيا موزه ملي ايران خواهيم بود.
وي ساماندهي اين اشيا را که از 8 ماه پيش آغاز شده است حرکتي بسيار مهم در چشم انداز توسعه علمي و پژوهشي موزه ملي ايران دانست و افزود: تاکنون بيش از 1600 کارتن حاوي اشيا حاصل از حفاريهاي علمي که برخي از آنها چندين دهه دست نخورده در درون کيسههايي که باستانشناسان مربوطه قرار داده بودند شمارش شده است و همچنين 181 شي بزرگ در ميان آنها که علاوه بر کار کرد پژوهشي قابليت نمايش موزهاي را دارند موجود است.
مهر انديش افزود: خوشبختانه بخش حفاظت و مرمت موزه ملي ملي ايران نيز در خصوص نحوه جابجايي و نگهداري اشيا بزرگ و آسيب پذير اين مجموعه آثار ثبت نشده، برنامههايي را طراحي کرده و مراقبتهاي لازم در اين خصوص با دقت و حساسيت خاصي انجام ميگيرد.
وي با اظهار تاسف از اينکه ساماندهي اشيا ثبت نشده موزه ايران با سالها تاخير آغاز شد ضمن ابراز خرسندي از پيشرفت کار و همچنين دقت نظرهاي علمي، پژوهشي و حفاظتي که لازمه چنين پژوهشهايي است ابراز اميدواري کرد با همکاري پژوهشگران، استادان دانشگاهها و دانشجويان حداکثر تا 3 سال آينده ساماندهي اين اشيا به سرانجام مورد نظر برسد./120
انتهای پیام/