در کنفرانس مزبور بيش از 500 نماينده عضو انجمن بين المللي اکوتوريسم از کشورهاي مختلف جهان در شهر وانکوور کانادا حضور به هم رساندند تا از آخرين مهارتها و تجربيات جهاني در پيشبرد برنامه هاي اکوتوريسم و توسعه پايدار گردشگري تجربه کسب کنند.
گسترش و توانمند کردن شبکه هاي اکوتوريستي و متخصصان و عاملان توسعه پايدار گردشگري و توانمند نمودن آنها با در نظر گرفتن استراتژي هاي ابتکاري به منظور ايجاد تغيير در صنعت اکوتوريسم،ارتقاي سياست هاي توسعه اکوتوريسم در سطوح مختلف دولتي،ايجاد تغييرات موثر زيست محيطي و اقتصادي توسعه پايدار جوامع محلي با استفاده از بهترين نمونه ها و الگوهاي موفق در سراسر دنيا،مشارکت دادن ساکنان محلي و بومي به عنوان راهبران صنعت گردشگري و حاميان محيط زيست در راستاي توسعه پايدار گردشگري و تلاش فعالانه جهت ايجاد تغيير در عمليات اجرايي صنعت گردشگري به منظور مقابله با تغييرات آب و هوايي و ساير تهديدهاي فرهنگي و بيولوژيکي پيش رو از جمله اهداف اين کنفرانس عنوان شده بود.
اين کنفرانس از روز 26 اکتبر با برگزاري تورهاي يک روزه اکوتوريسم، طبيعت گردي و تور جوامع محلي در وانکوور و اطراف وانکوور شروع و روز 30 اکتبر نيز با برگزاري 4 تور طبيعت گردي و تور بازديد شهري وانکوور به پايان رسيد.
کارگاه هاي آموزشي کنفرانس در چهار موضوع کلان گردشگري و تغييرات آب و هوا، پارک ها و مناطق حفاظت شده، جوامع و ساکنان محلي و عمليات سبز و تکنولوژي در طبيعت گردي برگزار شد.
در هر کدام از اين چهار موضوع به پنج بحث ريزتر از جمله بازاريابي و مطبوعات، مديريت مالي، سياست ها و راهبردها، تفسير و حفاظت پرداخته شد. کارگاه هاي آموزشي به صورت همزمان و در سالن هاي مختلف برگزار مي شدند بنابراين امکان حضور در همه اين کارگاه ها امکان پذير نبود ولي در مباحث مختلف مشارکت فعال به عمل امد.
آشنايي و دستيابي به آخرين مهارتها و تجارب در خصوص توسعه پايدار و اکوتوريسم مطرح در دنيا از ديگر يافته هاي اين کنفرانس بود.
حضور فعال ايران در اين کنفرانس مايه تحسين شرکت کنندگان و روساي انجمن بين المللي اکوتوريسم شد به طوري که رئيس انجمن جهاني اکوتوريسم رسما از حضور ايران تشکر و قدرداني کرد.
انجمن جهاني اکوتوريسم- به عنوان اولين، قديمي ترين و معتبرترين سازمان اکوتوريسم در سطح جهان است که در سال 1990 تاسيس شد.
اين سازمان که در بيش از 90 کشور دنيا عضويت دارد، سازماني است غير انتفاعي، غير دولتي و چند شبکه اي که ماموريت آن توسعه و گسترش اکوتوريسم از طريق تدوين خطوط راهنما، استانداردها، آموزش و کمک هاي فني، تحقيقاتي، انتشارات در سطح جهان است.
اعضاي سازمان عمدتا شامل دانشگاهيان، مشاوران، متخصصان سازمان ها، نهادها، بخش دولتي، معماران، متصديان تور، صاحبان اقامتگاه هاي طيعت گردي، مديران دستگاه ها، کارشناسان توسعه و اکوتوريست ها است. کميته ملي طبيعت گردي نيز از بدو تاسيس به عضويت اين انجمن جهاني درآمده و تعامل نزديکي با اين انجمن دارد. شرکت در کنفرانس مزبور به دعوت رسمي اين انجمن از تعاملات ارزنده کميته ملي طبيعت گردي با اين انجمن بين المللي است./105
انتهای پیام/