به گزارش ميراث‌آريا (chtn) ازدواج اجباري واقعه‌اي است که بسياري از دختران به ناچار سر تسليم در مقابل آن فرود مي‌آورند و از سر ناچاري يا پايبندي به سنت‌هاي کهن و اجداديشان به آن تن مي‌دهند و طوق اسارت را بر گردن خود مي‌آويزند.

ازدواج اجباري يعني زماني که زن يا مردي به صورت اجباري و بر خلاف ميل شخصي مجبور به ازدواج با فردي که هيچ علاقه‌اي به او ندارند بشوند.

پديده ازدواج اجباري مرز نمي‌شناسد و تقريبا تمام جوامع انساني با آن درگير هستند و اين امر زماني به فاجعه تبديل مي‌شود که کودکان قرباني ازدواج اجباري مي‌شوند که اين امر به خاطر تسلط کامل پدر و مادر بر زندگي فرزند و عدم مخالفت او صورت گرفته است.

مسائل مالي و اقتصادي، مشکلات معيشتي خانواده‌ها، فقر مالي، اختلافات خانوادگي و فقر فرهنگي از دلايل عمده مجبور کردن فرزندان به ازدواج است.

ازدواج اجباري در حالي به عنوان پديده تاسف‌بار اجتماعي قابل مشاهده در برخي مناطق است که اجبار دختر به زندگي با مردي که هيچ علاقه‌اي به او ندارد، در موارد زيادي، پيامدهايي چون خودکشي، شوهرکشي، فرار از خانه، تن‌فروشي و آسيب‌هاي اجتماعي ديگر را به همراه خواهد داشت.

البته ازدواج پسران با اين دختران نيز معمولا از سر علاقه نيست و آن‌ها نيز با خواست و اصرار اطرافيان تصميم به اين ازدواج‌ها مي‌گيرند.

اين در حالي‌است که سن قانوني دختر که پيش از اين 9 سال بود به 13 سال تغيير کرده است و ازدواج زودتر از اين سن نيز بايد با اعلام رضايت کامل دختر و اجازه ولي قهري او باشد.

با وجود اين هنوز شاهد تن دادن بسياري از دختران به ازدواج‌هاي اجباري که به دلايل مختلف در اقصي نقاط کشور صورت مي‌گيرد هستيم و متاسفانه هيچ برخورد قانوني با والدين آن‌ها انجام نمي‌شود./115


انتهای پیام/

کد خبر 138708196