دولتآبادي تأکيد کرد: بايد تلاش کنيم اين ذهنيت ايجاد شود يک بافت تاريخي به دليل بافت بودنش داراي ارزش است . در سالهاي اخير که سازمان تلفيق شده گاهي در موضوع اثبات لزوم حفاظت از بافتها از اين استدلال بهره گرفته شده که اين ميراث در تمام کشورها ابزار سرمايه است.
وي افزود: اين نگاه در سالهاي اخير در سازمان قوت گرفته و باعث شده و اين قدرت را ايجاد کند که به بافتها و دلايل حفاظت از آنها بيشتر توجه کنيم.
معاون ميراث فرهنگي گفت: دفتر بافتهاي تاريخي سابقهاي بيش از 7 تا 8 سال ندارد و با توجه به اينکه به بحث بافتها توجه کردهايم بايد بتوانيم موضعمان را نسبت به آنها به خوبي روشن کنيم.
وي با بيان اينکه نظام برنامهريزي شهري، نظامي کيفي نيست و برابر بافتها دستورالعمل خاصي تعريف نشده اظهار داشت: در واقع استراتژي مشخصي در حوزه مديريت شهري و نظام برنامهريزي وجود ندارد نبايد از مردم و خواستههايشان در اين بخش صرفنظر کرد، الگوي سکونت تغيير کرده و مردم حاضر نيستند در بافتها زندگي کنند و اين مساله مهاجرت را به وجود آورده و نياز به برنامهريزي دارد.
دولتآبادي تأکيد کرد: مباحث مرتبط با بافتها و مشکلات آنها، با نحوه عملکرد يک دفتر بر طرف نميشود و مستلزم همکاري و عزم ملي در اين زمينه است.
وي ادامه داد: يک سال گذشته تلاش ما اين بود که از موجوديت شهرهاي تاريخي دفاع کنيم با انجام پروژههاي پژوهشي 850 شهر تاريخي در کشور شناسايي شد که اين شهرها روستاها و شهرهايي را شامل ميشود که کالبد قابل شناسايي ندارند و يا محدوده آنها مشخص نيست.
دولتآبادي در پايان افزود: سعي کرديم هويت شهرهايي که کالبد مشخصي ندارند را تعريف کنيم يا نجات دهيم. محدودههاي تاريخي، محدودههاي لازم حفاظت کالبدي مشخص شده و اين يک اتفاق منحصر به فرد در عملکرد سازمان است. پيش از اين بافتهاي تاريخي زير مجموعه بافتهاي فرسوده تلقي ميشد و در حال حاضر تفاهمنامهاي با سازمان مسکن و عمران بهسازي انجام شده که بتوانيم طرحهايي را براي حفاظت از اين بافتها تدوين کنيم./111
انتهای پیام/