حميد قدس با بيان اينکه سوء مصرف مواد مخدر بيش از حد بيماري ديگري آينده جوامع را به تباهي ميکشد گفت: عمدتا جوانان هستند که در مفيدترين سنين خود قرباني اين بيماري هستند و لازم است به جوانان کمک شود تا زندگي خود را بدون روي آوردن به مواد مخدر اداره کنند.
وي با تاکيد بر اينکه دولتها بايد به طور جدي به مسئله سوء مصرف مواد بپردازند افزود: هزينههاي اجراي برنامههاي اوليه سوء مصرف مواد در مقايسه با هزينههاي درمان و بازپروري معتادان بسيار جزئي است.
قدس با بيان اينکه اثرات مثبت اموزشهاي ضد مواد مخدر به فوريت بروز پيدا نميکنند اظهار کرد: معمولا سياستگذاران تمايل چنداني به اين برنامهها ندارند و اغلب اين برنامهها به صورت اتفاقي و بدون يک چشمانداز بلند مدت به اجرا در ميآيند.
رئيس هيات بينالمللي کنترل مواد مخدر با بيان اينکه انتظار نميرود پيشگيري صد درصد موفقيت آميز باشد افزود: لازم است ساختارهايي وجود داشته باشد تا معتادان بتوانند خدمات درمان بازپروري و بازگشت به جامعه را دريافت کنند.
وي ياد اور شد: برنامههاي درماني بايد با رعايت عوامل اجتماعي فرهنگي و زيست محيطي محلي به بسيج منابع و انرژيهاي محلي پرداخته و بازگشت معتادان به جامعه را تسهيل کنند.
وي خاطرنشان کرد: تاکيد بر اين مطلب اهميت دارد که در برنامههاي جامع درمان و بازپروري هيچ راه ميانبري براي شيوه زندگي عاري از مواد مخدر وجود ندارد.
قدس در پايان با بيان اينکه درمان بايد حيثيت معتاد را بازگرداند افزود: تلاشهايي که در گستره فردي صورت ميگيرد در بهترين حالات پاسخي از آن و احتمالا يک صرفه جويي غير واقعي و در بدترين حالت زيرپا گذاشتن حق فرد براي رهايي از اعتياد است./115
انتهای پیام/