براساس آمارهاي موجود 30 تا 40 هزار نفر در ايران به اين بيماري مبتلا هستند که به دليل نبود مرکز ثبت اين آمار دقيق نيست.
بيماري موليتپل اسکلروزيس يا اماس يکي از شايع ترين بيماريهاي سيستم اعصاب مرکزي مغز و نخاع است که به دليل تخريب غلاف ميلين که در انتقال سريع امواج عصبي موثر است ايجاد ميشود.
در اثر آسيب ميلين هدايت امواج الکتريکي در مسيري که اصطلاحاً به آن ميلين ميگويند به درستي انجام نميشود.
علت دقيق بيماري اماس به درستي شناخته نشده، اما ديده شده که سيستم ايمني بدن که مسئول از بين بردن عوامل بيگانه و مضر است به طور اشتباهي به اجزاي خودي حمله ميکند به طوري که در بيماري اماس، غلاف ميلين، سلولهاي عصبي را مورد تهاجم قرار ميدهد.
در اثر تخريب غلاف ميلين امواج عصبي از مغز به خوبي منتقل نشده و به اين ترتيب علايم مختلف بيماري ام.اس ظاهر ميشود.
رخداد علائم اين بيماري به صورت رفت و برگشتي است، يعني بعد از هر حمله فرد بهبود يافته اما عودهاي مکرر اين بيماري سبب ناتواني تدريجي بيمار ميشود.
اين بيماري مسري نبوده اما نقش ژنتيک در ايجاد آن تاييد شده است. در حال حاضر هيچ درمان قطعي براي اين بيماري وجود ندارد اما شيوه هاي درمان موجود در تغيير سرعت روند بيماري مؤثر هستند.
از جمله علايم بيماري اماس ميتوان به اختلالات بينايي، اختلالات تعادل، سفتي عضلات، اختلالات حسي، اختلالات تکلم، خستگي، مشکلات مثانه و اختلال در اجابت مزاج، مشکلات جنسي، حساسيت به گرما و اختلالات شناختي اشاره کرد.
اماس داراي سه طيف خوشخيم، بدخيم و متوسط است که بيشتر بيمارن در طيف متوسط قرار دارند.
شانس ابتلا به بيماري اماس در ميان زنان سه برابر بيشتر از مردان و بر اساس تحقيقات انجام شده اين بيماري در نژاد سفيد به مراتب شايعتر از نژاد زرد و سياه ديده شده است./115
انتهای پیام/