نقشه‌برداري کاخ شکار مجموعه جهاني تخت سليمان

سرپرست مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت:مصالح به کار رفته در کاخ شکار مجموعه جهاني تخت سليمان لاشه سنگ است که يک سري گچ‌کاري نيز در داخل آن وجود دارد .

علي بيننده افزود: به طور مثال بنايي که با آجر ساخته شده است را براي نقشه‌برداري آجر به آجر برداشت مي‌کنيم، از اين رو براي نقشه‌برداري کاخ شکار که مصالح به کار رفته در آن لاشه سنگ است ،نقشه‌برداري سنگ به سنگ صورت مي‌گيرد .
وي مزيت استفاده از اين روش را بالا رفتن دقت در برنامه‌هاي مرمتي و آسيب‌شناسي بنا ذکر کرد و گفت: با اين روش باستان‌شناسان و کارشناسان حوزه ميراث فرهنگي و مرمتگران براي انجام کاوش‌ها و مطالعات بهتر با جزئيات و آسيب‌هاي بنا آشنا مي‌شوند .

بيننده با بيان اينکه کاخ شکار در غرب درياچه مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان واقع شده است ، اضافه کرد: اقدامات مرمتي ، حفاظتي و آسيب‌شناسي در قسمت‌هايي از اين کاخ که گچ‌بري‌هاي دوره ايلخاني ديده مي‌شود نيز يکي ديگر از اقداماتي که در اين کاخ براي سال 87 در حال انجام است .

وي خاطر نشان کرد: اقدامات مرمتي ، حفاظتي و آسيب‌شناسي در کاخ شکار که گچ‌بري‌هاي دوره ايلخاني وجود دارد از دو ماه پيش آغاز شده است .

سرپرست مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان افزود: مطالعه ، آسيب‌شناسي ، حفاظت و مرمت کاخ شکار توسط کارشناسان مرمت پايگاه ميراث فرهنگي مجموعه تخت سليمان صورت مي‌گيرد .

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛ در شمال شهر تکاب بر بالاي تپه اي، مجموعه تاريخي تخت سليمان واقع شده که يکي از نمادهاي باشکوه معماري ايراني است.

اين بنا در سال 1382 به عنوان چهارمين اثر باستاني کشور در فهرست ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيد. در اين منطقه نشانه ها و بقاياي استقرار و تلاش انسان از هزاره نخست پيش از ميلاد تا سده 11 هجري به چشم مي خورد. هرچند اوج شکوه آن در دوره ساسانيان است./104

انتهای پیام/

کد خبر 1387090323