اين سه کارشناس از شاغلان کتابخانه آستان مقدس حضرت امام علي(ع) ، آستان مقدس علوي و کتابخانه آيت اله کاشف الغطاء در نجف اشرف هستند.
فروغ کاسب سرپرست گروه حفاظت و مرمت آثار کاغذي و نسخ خطي پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي – فرهنگي با اعلام اين خبر آشنايي با کاغذهاي دست ساز و ماشيني، آسيب هاي معمول در آثار کاغذي، روشهاي نگهداري آثار کاغذي و آشنايي با مراحل کار مرمت به صورت تئوري را از جمله دروسي آموزشي اين دوره برشمرد.
به گفته وي آشنايي با شرايط نگهداري آثار کاغذي پايش محيطي نقش رطوبت، نور و دما در حفظ آثار کاغذي، تاثير آلودگيهاي جوي در محيط کتابخانهها، مطالعات ميکروسکوپي، انواع روشهاي دستگاهي مطالعه مواد، آشنايي با آلودگيهاي بيولوژيک، آشنايي با بخش فرسودگي زيست محيطي همراه با تصاوير مربوطه، آشنايي و آموزش دستگاههاي تخصصي موجود در کارگاه مرمت آثار کاغذي جهت انجام مراحل مختلف مرمت، آشنايي با روش اسيد زدايي آبي و غير آبي از ديگر دروسي بود که از سوي کارشناسان اين مرکز آموزش داده شد.
کاسب بازديد از بخشهاي مرمتي پژوهشکده حفاظت و مرمت همچون بافتهها، تزيينات وابسته به معماري، سفال، فلز، نقاشي و کتابخانه را ديگر برنامههاي تدارک ديده شده براي اين کارشناسان عنوان کرد و گفت: جزوه دروس پس از ترجمه و همچنين فيلم و عکسهاي دوره ياد شده بزودي در اختيار ستاد بازسازي عتبات عاليات قرار خواهد گرفت.
قرار است از سوي ستاد بازسازي عتبات عاليات زيرزمين کتابخانه حرم مطهر حضرت علي(ع) به کارگاه حفاظت و مرمت آثار کاغذي با نظارت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي فرهنگي تبديل شود./120
انتهای پیام/