مشايي در بخش ديگر از صحبتهايش با اشاره به اينکه ملت ايران هم مانند همه ملتها دورههاي فراز و فرود داشته است، گفت: نکات فراز ايران در طول تاريخ جاودانه است. شکوه پرشيا هنوز هم پس از چند هزار سال ايران را زبانزد ميکند، چرا که ايرانيان در گذشتههاي دور از جمله ملتهاي پايهگذار تمدن بشر بودهاند.
وي گفت: در زمانهاي که در بخشهاي ديگر جهان، انساني در پاي انساني ديگر قرباني ميشود در ايران هنر جلوههاي زيبا خود را به رخ ميکشد. پنج هزار سال صنعت فلزکاري و بيشتر از سه هزار سال صنعت طلاکاري منجر به خلق آثار ماندگار از جواهرات شده است و اين نشان ميدهد که ملت ايران از چه ظرفيتهايي برخوردارند.
وي در ادامه تصريح کرد: ملت ايران بار ديگر با ظهور اسلام و با پذيرش اسلام نيز زيباترين جلوهها را به دنيا عرضه کرد، اگر چه عدهاي ميکوشند تا تصويري ناصحيح از اسلام و ايران نشان دهند و خشونت و زشتي را به اسلام بچسبانند. اما ايرانيان منطق معرفت و عشق را در هم آميختهاند و با پذيرش اسلام در پايهگذاري حوزه فرهنگي اين مذهب گوي سبقت را از ملت عرب ربودند و برادران عرب ميدانند که انديشمندان ايران چقدر به پايهگذاري توسعه و نشر افکار پيامبر اسلام (ص) کمک کردهاند.
رحيم مشايي تاکيد کرد: ايرانيان در دورههاي متعدد با برخورداري از انديشههاي پيامبران بزرگ با مسالمت و دوستي در کنار هم زندگي کردهاند.
وي در ادامه با اشاره به انقلاب فرهنگي و اسلامي ايران گفت: انقلاب ايران انقلاب عشق بود. اگر چه قدرتها پس از 30 سال همچنان ميخواهند تصويري زشت از ما نشان دهند. اما نگاهي به تاريخ نشان نميدهد که ايرانيان تهاجمي بر اساس سلطه طلبي داشته باشند و بالعکس در اوج قدرت سياسي در ترويج عدالت کوشيدهاند.
وي بيان کرد: در ميان فرقهها و گروههاي اسلامي ايرانيان مظهر عشق و محبت هستند و آنان محبت پيامبر و خاندان پيامبر را عين ديانت ميدانند.
معاون رئيس جمهور در ادامه صحبتهايش با اشاره به اينکه در زماني هستيم که جامعه بشري خود را براي تحولات در مقياس جهاني آماده ميکند تا با بهرهگيري از ميراث فرهنگي، طبيعي و معنوي گذشته ساز و کارهاي جديدي را طراحي کند، افزود: اين ساز و کارهاي جديد بايد صلح پايدار و تضميني را به همراه داشته باشد و در آن ايجاد فرصتهاي شکوفايي براي همه آدمها ارزش شناخته شود.
مشايي ادامه داد: فقر امروز در دنيا بيداد ميکند و ميليونها نفر نگران قوت خود هستند و رنج ميبرند. ساز و کارهاي موجود جهان نيز پاسخ مناسب و شايستهاي به بشريت نداده است و بحرانهاي امنيتي، اقتصادي و سياسي دغدغههاي گذشته بشر را به اوج رساندهاست. مگر بشر چقدر فرصت براي زندگي دارد که بخشي از آنها را در اين دغدغهها بگذراند.
وي در ادامه تاکيد کرد: در ارائه طرح نو و ساز و کار جديد بايد به اين نکته توجه کرد که اين طرح برآوردي از همه خواستههاي ملتها داشته باشد و همه در آن مشارکت داشته باشند. اين طرح بايد محصول نگاه جمعي انسانها باشد و انسانها در آن مناسبات جايگاه خود را بيابند، دراين صورت است که در اين ساز و کار جايي براي خشونت و جنگ نخواهد بود.
وي در پايان صحبتهايش با تاکيد بر اينکه گردشگري امروز يکي از بهترين و کوتاهترين راههاي پيش پاي بشر است تا با توسل با آن با دين يکديگر آشنا شوند، گفت: در تعريف گردشگري و تجديد نظر در آن توجه به بعد اقتصادي و دستاوردهاي آن روشن است.
مشايي از سازمان جهاني جهانگردي خواست در منشور خود جايگاه گردشگري را در توسعه دوستيها توسعه ثبات و پايداري در دنيا مورد تجديد نظر قرار داده و ارتقا دهد و در باز تعريف ماموريتهاي خود، خانواده جهاني جهانگردي را آگاهانه براي کسب دستاوردهاي امنيت جهاني گردشگري سوق داده و اين امر را ترويج کند./102
انتهای پیام/