آياپير پاسخ بسياري از پرسش‌هاي تاريخي را مي‌دهد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي در نشست هنر و باستان‌شناسي شهر تاريخي و فرهنگي ايذه که در فرهنگستان هنر در حال برگزاري است با بيان اين مطلب افزود: آياپير منطقه‌اي تاريخي و فرهنگي است که آثاري از دوره پارينه سنگي تا دوران اسلامي را در خود دارد.

حسن فاضلي نشلي در ادامه اظهار کرد: مطالعات و پژوهش‌هاي آياپير يا ايذه موضوع مهمي است که لازم است در يک برنامه جامع پنج ساله با يک خروجي علمي طرح‌ريزي شود.

وي با بيان اينکه درياچه موجود در منطقه نيز يک منبع جامع مطالعات زيست محيطي است يادآور شد: با مطالعه روي اين درياچه مي‌توان 40 هزار سال تغييرات زيست محيطي منطقه را مورد بررسي و ارزيابي قرار داد و به نتايج قابل توجهي رسيد.

فاضلي با اشاره به مطالعات انسان شناسي انجام شده روي اين منطقه که توسط هيأت ايتاليايي و پژوهشکده باستان‌شناسي صورت گرفته بود گفت: اين کار مطالعاتي يکي از طرح‌هاي بي‌نظيري بود که با دست خالي به اجرا رسيد و مي‌تواند الگو و سرمشقي براي مطالعه کتيبه‌هاي ايران و ايجاد يک تحول علمي در برخي از دوره‌هاي تاريخي باشد.

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي در پايان با بيان اينکه پروژه‌هاي ملي در حال انتظار تا حدودي ضعيف شده است خاطرنشان کرد: بهتر است از بودجه‌هاي استاني براي پژوهش‌هاي استاني بيشتر استفاده شود./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387090617